Da Pitbull, u have right ...
Bagheera a facut risipa de "tot": de argumente,de entuziasm,de inteligenta,de umor,de bani...o fost deopotriva on-topic si off-topic,alfa si omega..vreau sa spun ca e cea mai fascinant-obositoare femeie pe care mi-a fost dat s-o intalnesc.Sunt,recunosc,misogin iar inteligenta femeilor mi se pare,atunci cand rupe echilibrul sanatos cu feminitatea,permutand dincolo de ea si surclasand-o , eminamente obscena.
Din punctul asta de vedere(in fond al propriei mele limite) Bagheera e in aceeasi masura, cea mai "obscena" femeie cu care am avut privilegiul si supliciul sa stau la o masa.Timp de 19 ore neintrerupt .
Dupa acest maraton in care gustul berilor si-a pierdut insurile, in care cafelele nu mai erau baute de noi ci parca ele ne sorbeau cu nesat, in care Bagheera continuua sa vorbeasca...sa vorbeasca ...sa vorbeasca, sa ne cinsteasca..sa vorbeasca..sa ne cinsteasca vorbind si sa vorbeasca cinstindu-ne.. ...inteligent..si mai inteligent, din ce in ce mai inteligent, aducand inteligenta pe culmi olimpiene si de-acolo mai departe, luand-o uneori pe aratura, prin desisuri prin care agatzat in hainele oboselii n-o mai puteam urmarii..ei bine, la un moment dat am avut o interventie nu din Kant unfortunatley ci din... parazitii.Am adus-o de la inteligenta la feminitate(caci a plans) misoginismul meu si-a satisfacut orgoliul de cacao-cu-lapte si ...a(m) mai luat un rand de bere.Mi-am cerut scuze si mi-a parut rau (mult mai rau) decat am lalaito in cuvinte...
Apoi m-am gandit cu mintea "Luptatorului", ce anume sta oare in spatele fetei astia exceptionale,obositoare uneori pana in pragul nevrozei,inteligenta pana la dezgust???
Oare entuziasmul de a intalni entuziasm cu care ea a spus ca a dat curs intalnirii ?Si-n spatele entuziasmului intins de-a lungul a 19 ore neintrerupte ce poate sta atat de solid incat sa insire atat de mult timp,atat de mult "logos" ???
"Scenaristul" ar spune (daca e sa brodez pe secventa din scenariu) ca in spatele entuziasmului sta nevoia de a fi laolalta iar in spatele nevoii asteia sta ...singuratatea.
Si deodata Bagheera cea cu colti fiorosi,rationala,matematiciana,impersonala...a devenit brusc omeneasca, prea omeneasca vorba varului Nietzsche...
In fine,cam asa au decurs, romantate, lucrurile de-a lungul a aprox 20 de ore de gladiatoreala,in care s-a plecat de la o discutie punctuala pe scenariu s-a ajuns la o teorie a scenaristicii iar de acolo la goblene si comentarea tablourilor dupa pereti.
Am condus-o pe Bagheera ca un gentilom (ce nu sunt) pana In Victoriei cu taxiul si i-am carat in mod simbolic geanta cu carti in care se afla si fenomenologia spiritului a lui hegel pe care n-am citit-o cine dreaq mai e si looseru asta ???
Cam in spiritul fenomenologiei (husserliene) ar fi si mesajul grosso-modo al intalnirii maraton de ieri si azi:"Inapoi la lucrurile insele"
Pt Christi si Leonard and all...Bagheera nu s-a suparat pe mine.Nu ne-am despartit "certati" doar putin in... coma de nesomn and other stuff.
Baba autocrata de la terasa (care intre timp a iesit din tura de ieri) s-a dus acasa mai mult ca sigur ca a continuat sa-si ostracizeze sotul, a dormit in patul ei cu baldachin si serpi boua etc,cand am plecat- a doua zi- era acolo.Daca ne-o fi vazut ...cred ca a dat cu tamaie over-the-place.
Si Eugen Cristea a remarcat-o...acu ma gandesc ??? aia ne-o fi pus ceva in bere ??? lol
Tot Eugen Cristea mi-a zis ca as fi bun sa joc pentru ca am "o mecla aeriana" si mi se pare normal.Doar lucrez cu un pilot.
Also a fost cea mai "wpkmoewwiu495hgfbi7dhb " intalnire ...
Multumesc Lui Vlad pt. onestitatea criticilor, chiar si lui Notorious pe care il rog sa nu ma(ne) considere cine stie ce infatuati, ne aparam si noi cum putem ..Mihnea dpr. fap de a fi..orgolios. Cine nu e ? Problema nu e sa fii orgolios ci asta sa fie tot ce te reprezinta...pana mea
Mi-e rau..