Un film bun = un film cu buget generos?
Eu personal nu cred. Am vazut si filme bune cu buget relativ restrans si care chiar au fost apreciate si de critici (Ex. Dogville). Asa cum spunea cineva, o mare parte din vina o au actorii si de felul in care acestia stiu sa-si faca meseria cu adevarat sub tutela unui regizor care sa stie sa-i foloseasca, sa scoata tot ce e mai bun din ei. Dar nu pot sa nu remarc ca pe urmatoarea pozitie, daca nu la egalitatea, ar fi scenariul. Pai daca scenarul nu-i bun... pot sa stea actorii si in cap si in cur ca tot nu iese filmul asa cum ar trebui (Ex. The Aviator - putea sa fie mai mult decat un film bunicel). Apoi ar veni... dar ce sa mai vorbesc... Totul se leaga si se contopeste in produsul final - FILMUL. Daca acest amestec ne place sau nu... depinde de gusturi. Daca sunt mai mult de 50% remarci pozitive eu consider ca filmul este bun. Cand place la toata lumea (peste 90% din cei ce vad respectivul film) atunci filmul trece peste foarte bun si ajunge la exceptional (Ex. Trilogia LOTR). Film PERFECT nu exista (daca voi ziceti ca da, astept exemple).
|