View Single Post
Old 12 Aug 2005, 02:12   #10
Petre
Novice

Petre

Send a message via ICQ to Petre Send a message via AIM to Petre Send a message via Yahoo to Petre
Ce inseamna sa nu-ti pese

Cu ceva timp in urma , citisem pe cinemagia la noutati despre acest festival . M-am interesat , m-am zbatut pentru informatii . Am dat peste un articol cu citate marete din partea directorului artistic si mi-am zis ca o sa fie ceva interesant . De atunci pauza . Nimic mediatizat . Cu toate astea incerc sa fac rost de program . Cu o zi inainte de festival dau peste un program provizoriu (plin de vrajeli) . La ora 10:30 (in comformitate cu programul pe care il achizitionasem) , in dimineata zilei de 10 august , stateam si o frecam in fata Cinema-ului de la Mall , impreuna cu prietena . Am vorbit cu directoarea cinematografului . Aceasta stia la fel de multe ca si noi . Citez :

"Cred ca vor sa ne tina in suspans" (spuse ea , tinand un poster in mana si vanand cu privirile orice miscare) .

Ne-a dat un sfat . Ceva de genul : "Daca tineti neaparat sa vedeti acest festival , intorceti-va pe la 11 , 11 si putin ." Zis si facut . Am frecat-o frumos si la rece , prin MediaGalaxy si Diverta salivand la dvd-urile prea-frumoase-si-prea-scumpe a lu` tarkovsky . S-a facut 11 si putin . A aparut un afis (cred ca era A4) cu Festivalul International de Film "Marea Neagra" la cinematograf . Cu entuziasm intrebam jos , detalii despre Festival , cum ar fi cat este biletul(raspunsul : "gratis") . Urc scarile grabit , ajung la "casiera" de sus si intreb : "Pentru Festivalul de Film ?" . Mi se raspunde : "Da ." :sleep: Ne-ntalnim din nou cu directoarea , ne explica ca inca nu se stie nimic , dar sa mergem diseara la deschiderea oficiala .

Am plecat . De nervi , prietena mea si-a cumparat un dvd . (imi place cand se supara)

Ma ambitionez . Imi spun sa nu renunt , sa merg seara acolo , la albatros , sa vad ce si cum . Si nu am renuntat ... Insa acolo , solitar statea un om ce m-a trimis cu gandu la un liviu ciulei dezordonat , care privea in gol . Il intreb : "Nenea , festival ?" Imi intinde o foaie ce trebuia sa fie programul . Momentan eu eram un pahar , iar nervii mei erau apa din acel pahar (ce era aproape umplut) . Programul a facut ca "apa" sa dea pe-afara . Filmele aflate in competitie (fie ele scurt sau lung metraje) nu apareau in acel program (doar o mica "competitie Mall 10:30 - 14:00") .

Asa ca am renuntat .

Concluzie : Festivalul = Esec Total

Originally Posted by Anicet:
Imi atrage atentia o foaia A4, scoasa la imprimanta, situata in mijlocul panoului pe care scria: "21.35 - concert Sistem, 22.00 - Va, vis et deviens, de Radu Mihaileanu". Ma intorc in sala si decid sa raman.

Wow ! Cata rabdare si ambitie .