Originally Posted by BeNnY:
- Prostia blondei e neverosimila. Trebuia s-o puneti pe IMM sa-i scrie dialogurile.
|
Stii cä esti foarte aproape de adevär?
I.M.M. a dat deja proba pentru blondä si a luat-o. Surprinzätor, a citit bine textul; dupä repetitii, sunt sanse sä fie O.K.
Ca atare, ea chiar va contribui la text - lucru valabil pentru toate personajele: vom filma scenariul nu pe principiul "decupaj", ci "coverage", läsând mult loc de evolutie si improvizatie, pentru a spori atât firescul si spontaneitatea, cât si umorul si creativitatea.
Oricum, retin observatia ta. Dacä într-adevär prostia blondei e exageratä, o vom retusa cu mai multä atentie.
- Dialog Mugur/Bunic absolut genial. *Aplauze furtunoase*
|
Ciudat! Mi se pärea unul dintre cele mai anoste, si plänuiam sä-l mai "ridic".
Sinistre în sens bun, sau räu?
Overall destul de misto. Desi nu prea mi se pare sitcom.
|
Depinde ce întelegi prin asta.
Conform definitiei
(Situation
comedy), ESTE o "comedie de situatii": personaje puternic conturate si individualizate, cu ciudätenii, incompatibilitäti si date comice proprii, plasate în situatii interactive din care rezultä efectele comice.
Cred cä te referi la urmätoarele douä aspecte:
- Pe lângä nivelul acestor interactiuni momentane, scenariul contureazä si o actiune de ansamblu cu cap si coadä; deci se aflä mai sus decât un sitcom ca atare, undeva pe drumul spre un "serial" propriu-zis. (Dar presupun cä ästa ar fi dezideratul oricärui sitcom respectabil, care urmäreste sä distreze si pe o acoladä mai amplä, nu doar la nivelul gagurilor.)
- Intr-adevär, ne sträduim sä facem un sitcom mai inteligent si mai elevat, sub toate aspectele (inclusiv al calitätii si naturii umorului); ca atare, desigur, nu e tocmai un "sitcom din-astea (care este)", ci s-ar dori un "sitcom din-alea (care ar trebui sä fie)".
Oricum, sunt binevenite observatiile. Keep close!