new vs old...asta era subiectul...
nu se poate spune care castiga, oricum nici nu e nevoie sa fie un castigator(totusi vorbim despre filme nu despre un meci de box).Un lucru e cert, ca new fara old nu ar exista.Alt lucru cert este ca "pe vremuri" se punea mult mai mult accentul pe film ca arta si nu ca industrie...astazi din pacate...Nu ma intelegeti gresit si astazi se fac filme geniale dar sunt f rare si mai trist este ca publicul nu le intelege cu adevarat, nu dau bani pe bilete ca au auzit de la vecinu' ca e naspa, si uite asa filmul pica in anonimat.Filmul a inceput ca arta "masei" nu ca cea a "elitei".Pe masura ce s-a dezvoltat s-au facut filme si pentru "elita", adica filme mult mai subtile, cu un mesaj mai greu de decodificat(un punct ptr "new").astazi lumea vrea explozii si batai...dak asta vrea asta primeste.Mi se pare trist ca filmele oldies (dar goodies asta e limpede) ruleaza pierdute la 2 cinemateci in bucuresti.
Am scris deja prea mult pentru gustul meu.Pe subiectul asta s-ar putea scrie zeci de pagini fara a se ajunge la o concluzie general acceptata.Mai ziceti si voi pareri ca dak le adunam pe toate poate scoatem o carte