View Single Post
Old 12 Jul 2005, 12:01   #85
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Pitbull:
Dakota Fanning: un freak/fluke, sau viceversa. O pustoaicä urâtä, bätrânicioasä, antipaticä si partial expresivä. Interpreteazä corect si nimic mai mult. Una din douä: sau e un produs comercial umflat cu pompa, sau rolurile alea geniale le-a fäcut în alte filme. Cine are idee, sä-mi recomande.

:lol: ai gratulat-o cu niste epitete mai frumoase ca ale mele (eu am zis ca e un rozator enervant). roluri geniale iti zic eu: NU ARE. ca fapt divers, pe movies.go.com am gasit un chestionar: 'credeti ca dakota fanning va ajunge viitoarea: a. drew barrymore b. lindsay lohan c. jodie foster d. nu-stiu-mai-cine'

eu am votat drew barrymore :sick: desi, i-auzi, majoritatea au vazut-o ca pe viitoarea jodie foster. :lol: :lol:

Quote:
En passant, treaba asta a fäcut-o splendid Verhoeven, în "Starship Troopers", unde regäsim viziunea futuristä proprie S.F.-ului din anii '50, cu acel inefabil unic al lui Heinlein, iar aluziile contemporane la Internet, manipulare si cenzurä sunt subtile si inteligente.

sunt de acord cu toate comentariile tale vis-avis de RL. intamplator, eu in timp ce citeam romanul, visam ca realizez o varianta a filmului transpusa total in epoca lui wells, incercand sa exclud totusi naivitatile tipice vremii (infatisarea extraterestrilor si, ah, da, FINALUL !), probabil si datorita calitatii cinematice a romanului lui wells (MAI ALES, repet, in scena multimii panicate care paraseste londra), care imbina perfect descrierile cu naratiunea.

dar, cu cel de mai sus, bleah !!! 'starship troopers' ?? subtil si inteligent ! pai, tocmai asta zic eu ca NU este, cu tot feeling -ul de sf retro pe care il degajeaza ! filmul este, intr-un fel, tot o strutocamila, pt ca pe langa calitatea mai sus-mentionata a filmului, verhoeven 'baga de la el' acele neverosimilitati gogonate pe care le astepti de la orice sf minor de televiziune (parca intr-un moment al filmului, pamantenii lanseaza o bomba nucleara de mici dimeniuni ca sa starpeasca insectele, pt ca apoi soldateii - trupetii - pleaca la locul cu pricina in maneca scurta !), dar si acel efect visceral atat a-la-verhoeven, incompatibil cu cuminteii ani '50, totusi. nu mai are rost sa spun ca e prost jucat si gratuit (nu numai privit prin prisma violentei continute, dar vezi, de exemplu, si scena dusului comun, in care - vocile rele zic - ca verhoeven s-a prostituat de dragul B.O.-ului). nu vreau, totusi, sa ne certam in privinta asta...

in rest, traiasca 'total recall'.