Originally Posted by Pitbull:
(cu ochii umezi)
De unde-ai stiut cä-mi doream atât de mult textul ästa?
Iti multumesc, Silver_Boy
|
American Beauty face parte, cred, dintr-o specie de filme (minunate)pe care insa celebritatea si mediatizarea excesiva a ajuns sa le deserveasca.
E in joc un mecanism complex si straniu in care intra deopotriva hermeneuticile criticilor cu tendinta lor de a livra "sensurile" filmului si orgoliul cinefilului care refuza sa opereze cu ele.
Am avut "norocul" sa vad filmul pana ca pelicula sa se "oscarizeze" iar cronicile despre el nu ajunsesera inca la apogeu.Dupa infuzii de block-bustere cu bugete exorbitante si intrigi incalcite in care mii de figuranti mor filmati din unghiuri care fac insasi geometria sa afle lucruri noi, venea povestea asta dezarmant de simpla... (dealtminteri cred ca e cel mai "ieftin" film care a luat vreodata oscarul, intrunind- printre altele- si paradoxul urmator: costurile de productie mai mici decat onorariile actorilor)
Imi amintesc si de o faza la cursul de Hermeneutica si Fenomenologie tinut de Gabriel Liiceanu (filmul devenise deja "pro-fashion") care ne-a spus ca a vazul si el filmu' ala...American Beauty ...si ca i s-a parut o "..idiotzenie de la un capat la altul."
Probabil ca, obisnuit cu travaliul intzelegerii pe care-l proclama Fenomenologia ... Profu' uitase sa mai "simta".
Me and u ...and many others i hope ...nope..
e un final touching indeed