Lady_Skar's huge ass review of Batman Begins
or how I learned to stop worrying and love the Bale
Dupa 3 saptamani de asteptare dureroasa, in sfarshit am vazut Batman Begins! Aceasta fiind prima premiera, a doua fiind vizitarea cinematografului Cinema Pro unde nu am mai fost niciodata. Very nice. Din pacate locul meu era chiar langa niste "teenagers" care vensiera l;a film doar pentru ca aveau bilete gratis. Dupa ce le-am ascultat the non-sensical bullshit coments din timpul reclamelor, am avut, slava domnului, prezenta de spirit sa ma mut naibii de langa ei.
Anyway... Prima parte a filmului, cea care ne-a prezentat maturizarea si educarea tanarului Wayne, s-a derulat foarte bine. Desi ma cam plictisisem sa tot aud cuvantul "fear", am pricipit ce a pricipit si Wayne. Mi-a placut scena cu ucigasul presupus, desi stiam ca nu o sa-l ucida.
Anyway, Bale as Batman was one scary bugger! Cel mai intimidant element insa nu era costumul sau the kick ass persona... ci vocea! Vocea aia aproape nu era umana.
I swear to god...
Swear TO ME!
Daca eram eu in locul lui Flass ii ziceam lui Batman tot, pana si ziua aia in care am furat o caramea. Anything!
Toti actorii si-au facut treaba foarte bine dupa parerea mea. Chiar si Ken Watanabe, ati observat ca nu a clipit deloc!? Una dintre cele mai bune scene a fost aceea in care Gordon ii zice intruna lui Bruce: "It's okay. It's okay". In comics de fapt nu a fost gasit niciodata ucigasul sotilor Wayne. Asta m-a enervat nitel, pentru ca si ucigasul trebuia sa fie un simbol al nedreptatilor din lume, just a punk with a gun. Dar ma bucur ca Goyer s-a descurcat si nu i-a oferit lui Bruce sansa de a-l ucide. And he would've done it too! Sunt sigura de asta. Chiar si in comics, singurul om pe care batman l-ar ucide in sange rece este tipul care i-a omorat parintii. Nici pentru Joker, who's pulled some shit de care nici nu aveti habar!, Batman wouldn't cross that line. Si daca tot am ajuns la subiectul asta...
Most awsome line in the movie:
"I won't kill you... but I don't have to save you."
YA DAMN SKIPPY! El s-a urcat in tren, el a aruncat in aer tot orasul. He should suffer the consequences! You're so tough... save yourself! Plus ca Bale il ucisese deja odata pe Ra's.
Caine a fost superb in rolul lui Alfred! Si el si Bale au avut o chimie intre ei! Cuplul meu preferat din film. Murphy pe post de Crane a fost bun pentru ca de fiecare data cand il vedeam, I wanted to smack the fool! Avea un aer inteligent, dar si creepy in acelasi timp.
Scenele de lupta au fost confusing, si se vede ca Nolan nu este regizor de filme de actiune dar ma asteptam la asta. Din pacate filmul nu ascapat de unele clisee tipice ale filmelor de actiune: car chases, fight sequences, big ass explosions. Unghiul romantic a fost stupid si prozaic si nu mai zic nimic.
A doua chestie care m-a enervat la film a fost the plot cu microundele, which BTW nu pot sa treaca prin metal. Deci cum naibii au ajuns la apa din conducte?
Anyway. I love the Bale, and the Bale did good.
Tre sa mai vad filmul de cateva ori.