Originally Posted by BeNnY:
Mesajele tale sunt aiurea. Gandeste mai simplu sau scrie mai simplu. Same thing goes for other topics. Ametesc. Acum justifici ca de fapt ceilalti erau egoisti?
|
domnule... problema
egoismului dumneavoastra ati adus-o in prim plan. eu am incercat sa intorc situatia asta de pe-o parte pe alta urmand ca dumneavoastra sa concluzionati cumva. pentru mine Ramon nu este egoist, fiindca in situatia lui aceasta atitudine pur si simplu nu mai exista (poate ca se afla dincolo de orice pozitie discutabila de catre noi, oameni care umblam, radem, sintem egoisti, ajutam, inotam, ne catzaram sau... ametim).
fratele lui este un om mai dintr-o bucata poate cu ceva simt religios, asa ca nici el nu este egoist atunci cand ar vrea ca Ramon sa nu se gandeasca la o moarte provocata. poate el se gandeste la sufletul lui Ramon in relatie cu divinitatea... poate ca el pur si simplu nu poate accepta faptul ca moartea poate surveni altfel decat natural. si nu poate intelege ca pentru Ramon viata asa cum o traia el de 25 de ani insemna moarte si ca poate el privea moartea ca pe o eliberare, ca pe un nou inceput, o promisiune sau, macar, scaparea...
si herbert are dreptate in finalul postului sau: o impresie de sfortare, de artificial am simtit si eu urmarind filmul... probabil fiindca pentru mine exista Invaziile Barbare.
altfel
bla bla...