Mai intai m-a intrebat cum am frecat menta la Londra – era suparata, nu ne vazuseram de aproape 2 saptamani.
N-am frecat menta, nici nu stiu daca londonezii au menta. Probabil ca au. Am privit putin tennis (romanii au pierdut ca niste tontalai). Hyde Park – unde am ascuns un biletel pe care il vom gasi in septembrie.
A spus ca m-am bronzat putin. Da, asa este.
Apoi am urcat in 1072005 “sa recuperam amintirile pierdute” dupa muzica din 2046, cu ritm si imaginatie, dupa cum urmeaza:
2046 Main Theme - Shigeru Umebayashi
Siboney – Instrumental - Xavier Cugat
Sway - Dean Martin
The Chrismas Song (Fast Version) - Shigeru Umebayashi
Julien Et Barbara ¬- Deierue Georges
Siboney- Connie Francis
Interlude L - Shigeru Umebayashi
Polonaise - Shigeru Umebayashi
Casta Diva, From The Opera "Norma” - Angela Gherorghiu
Perfidia – Xavier Cugat
Main Theme (Rumba Version) - Shigeru Umebayashi
Lost - Shigeru Umebayashi
Dark Chariot - Peer Raben
Sysiphos At Work - Peer Raben
Decision, From "A Short Film Abou” - Zbigniew Preisner
Long Journey - Shigeru Umebayashi
Adagio - Secret Garden. Featuring David
Interlude Ll - Shigeru Umebayashi
The Chrismas Song - Nat King Cole And The Nat King
2046 Main Theme (With Percussion) - Shigeru Umebayashi
2046 e o capodopera, un poem despre cum dragostea adevarata esueaza mereu, am conchis amandoi. Apoi am nuantat:
Eu: toate amintirile sunt spalate cu lacrimi;
Ea: amantul ideal e ca o pasare care nu poate cobori pe pamant;
Eu: cadrul taiat, niciodata centrat, mi se pare marea gaselnita a acestui film. mereu ramane un colt de ecran „nepopulat” – o parte intunecoasa, prin care se intra si se iese...
Ea: imaginea unui felinar in ploaie, noaptea, care revine mereu ca un liant intre timpii naratiunii...
Eu: rasul femeii, inocent, de copila cruda si neinceputa. Cel mai placut si mai seducator ras pe care l-am auzit vreodata...
Ea: ei doi in taxi – o imagine antologica;
Eu: picioare de femeie, ca o obsesie, ca un refren. Femei frumoase, pe care le abandoneaza, ca sa fie dureros si placut si incarcat de regrete. Pentru ca totul se termina cand trecutul inceteaza sa ne mai chinuie.
Ea: o prezenta romaneasca in acest film – „Norma” Angela Gheorghiu. (am ras...)
Eu: in dragoste trebuie sa ai noroc. Sa-l intalnesti pe cel harazit tie nici prea devreme si nici prea tarziu.
Ea: muzica, exceptionala – Siboney, Polonaise, Julien Et Barbara, 2046 Main Theme - Shigeru Umebayashi (...)
Eu: uneori e bine sa fii sentimental…
Apoi, am urcat din nou in 1072005 si am recuperat amintirile pierdute.