Despre tirlogii
Am avut rãbdarea, plãcarea ºi (uneori, chiar) sadismul de a vã citi mesajele date unul altuia, uneori cu o virulenþã ce m-a fãcut sã cred cã mesajele astea nu sunt citite deloc de moderator, deºi sunt avertizat cã pentru a se evita limbajul nelalocul lui, toate mesajele vor fi citite înainte de a fi postate pe forum. Vrãjealã! Sau mã înºel? Revenind la subiect: De fapt ce este o trilogie? ªi ce sunt The Lord of the Rings, Star Wars, Rambo, Godfather, Alien ºi alte filme apãrute în mai mult de douã pãrþi? Nu existã posibilitatea de a confunda termenii „trilogie”, „sequel” ºi „remake” între ele? Dupã pãrerea mea (atacabilã oricând, cã nu este literã de lege), un film de tip „trilogie” trebuie sã aibã mãcar unul dintre personajele principale care sã aparã în toate pãrþile, iar acþiunea, deºi diferitã se leagã tocmai prin personal(e). Mai ºtiþi filmul polonez „Zece porunci”, care avea legãturã cu cele zece porunci bilbice. Aveau un singur scenarist, dar ideea din cele zece episoade era complet diferitã; la fel ºi personajele. Chiar dacã actorii mai apãreau, pe ici, pe colo, dar cu roluri complet diferite. Acest film ce este? ªi, vã rog, lãsaþi-o mai moale cu vitriolul. Fiecare are dreptul sã þinã la pãrerea lui (precum orbul de bâtã), dar sã nu considere aceastã pãrere universal valabilã. Salutare!!
|