Dupä lupte seculare care au durat aproape sase luni, dialogul nostru începe în sfârsit sä se structureze.
Sigur cä Steiner are întrucâtva dreptate. Poate ar fi interesant sä gäsim o modalitate de a-i completa constatarea, introducând în (in)ecuatie si al treilea C: Creatorul. Ca atare, am exemplificat mai sus cu particularitatea mea de perceptie asupra filmelor altor "colegi" (tot cu "C"!)
Desi rämân la pärerea cä se cuvine ca oricare dintre primii doi C (criticul si cronicarul) sä-si pästreze bilateralitatea obiectivä, desprind din concluzia ta doi termeni esentiali care rimeazä perfect cu propriile mele tendinte: "gresesc" (errare humanum est - iar recunoasterea propriilor greseli semnificä superioritate) si "generozitate". Apropo, cum se împacä acest sentiment eminamente pozitiv cu näravul täu ades revendicat de "a oftica pe toatä lumea"?

Asadar, acum cäci descoperiräm si modul constructiv de a convorbi, sä nu-i däm cu sutu'. Cä mai sunt multe filme despre care vom constata cä gândim si simtim partial asemenea, partial contra.