Quote:
sunt mai multe feluri de a fi "serios", unul din ele e cel practicat de als, imi pare mie. tu Serghei critici de pe margine, da' daca e sa FACI ceva, atunci ce anume faci? als numai prin faptul ca he hangs around here, face acest site mai popular, deci mai multa lume interesata in film, mai multi o sa vada filme noi din cauza asta, etc, etc.
|
1.Daca nu ai observat ceea ce am scris eu e o reactie la intreaga tagma a criticilor romani nu neaparat la pretiosul domn Alex Leo Serban.
2.Discutia despre critica romana am mai purtat-o cu 1 an in urma.Domnul ALS mi-a raspuns ca el nu e responsabil pt. ce se intampla in cinematografia romaneasca(???).Si adevarul e ca individul nu isi asuma nici o raspundere pt. ce reprezinta in contextul criticii romanesti si nici pt. ce posteaza pe forumul asta.
3.Ceea ce consideri tu "serios" nu cred ca satisface pe niste oameni care cauta o baza solida pt. ceea ce inseamna cinematograful si nu impresiile personale ale unui individ care considera critica de film arta de ghici care film e bun si care prost.Sincer,nu ma intereseaza cu cine a socilizat Monica Barladeanu la Cannes sau cu cine s-a intalnit FFC cand a venit in Romania si altele de genul asta.
4.Eu am 22 de ani,fac o facultate care nu are nici o legatura cu filmul si nu ma obliga nimic sa FAC ceva.Ceea ce FAC(n-are rost sa fac reclama aici) o FAC in timpul meu liber si nu pt. ca sunt CINEVA sau pt. a deveni CINEVA ci pt. ca POT.
Problema imprumuturilor criticilor romani tine mai mult de respectul pe care il au fata de propria persoana,multi dintre nu au depasit stadiu de entuziam ca isi vad numele scrise prin ziare.Personal nu ma intereseaza de unde isi iau informatia,oricum multa lume nu are acces la acele surse si iar nu ma intereseaza daca e original sau copiat(asta tine de fiecare individ in parte).
In ceea ce priveste oamenii care si-au expus impresiile in revista Re

ublik,sunt inca o dovada ca nu am invatat sa respectam munca altora,a desfiinta(si aici sensul cuvantului nu e cel iconoclast cum viseaza domnul Alex Leo Serban-nu e o desfiintare programatica,oamenii astia nu pun nimic in locul idolilor pe care ii distrug-e mai degraba vorba de o ignoranta cool) niste filme doar de dragul de a iesi in fata nu mi se pare ok.Probabil trebuie sa ajungi sa muncesti saptamani intregi,sa-ti chinui mintea incercand sa rezolvi 1000 de probleme,sa-ti tocesti incaltamintea cautind bani pt. un film de 10 minute ca sa realizezi ca un film nu e un produs care apare din senin ci o munca enorma care
merita un minim de respect.
@ALS
Mestere,e trist ca ai ajuns la 45 de ani(dupa ani buni de experienta in domeniul asta) sa ai impresia ca tot ce ai invatat e doar un material anorganic numai bun de cladit un soclu pt. propria persoana.Sa vii aici sa dai topuri obligatorii si sa imparti lumea in cinefili si insensibili e dincolo de capacitatea mea de a intelege.Si nici macar nu e vorba de a fi cinefil(ca nu iti pune nimeni in frunte statul asta) e vorba de a nega dreptul unui individ de a alege,de a spune "asta imi place/asta nu-mi place"Si,da,au fost indivizi care dupa vizionarea Calauzei mi-au spus "dragut film" sau dupa Rashomon ca e o porcarie de film dar nu mi-am permis niciodata sa le spun "Domnilor,sunteti idioti,va rog nu ma mai deranjati".Nu-ti fa iluzii,
userii care te iubeste sunt aplaudaci in stilul lui notorious(care deja si-a insusit lectia ALS-"eu stiu cinema,nu ma intereseaza parerea altora") si daca ai impresia ca forumul asta e o turma de oi care are nevoie de un lider te inseli amarnic.Dincolo de divergentele dintre noi sunt convins ca sunt multe de invatat de la tine da' nu in stilul asta.A invata ceva presupune un parteneriat bazat pe un oarecare respect reciproc.
Da' deja am dat-o in discutii care chiar nu au nici o relevanta.
Sper sa ma intalnesc cu o parte din oamenii de pe forumul asta in conditii mai normale.
Toate cele bune.