View Single Post
Old 20 Jun 2005, 16:54   #16
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Mda, asta-i altä controversä moarävântistä.
Pruti e bäiat bun, destept, cult si hazos. Mai e si psiho, para si traseist. Asa c-am ajuns sä privesc cu mari rezerve tot ce spune: nu cä n-ar sti ce vorbeste, da' uneori nu mai stie pe ce lume träieste.
In fine: chestia asta cu "ba cu î, ba cu â", mä enerveazä la culme. In ansamblu, ambele reguli sunt pline de hibe, iar argumentul principal (etimologia), la care ader si eu, e impracticabil, din päcate, pentru cä aplicarea lui cu sfintenie ar complica ortografia într-un asemenea hal, de nu s-ar mai întelege om cu persoanä.
Totusi, prefer ca din douä rele sä-l aleg pe cel mai mic, si anume, scrisul cu "â" si "sunt", din urmätoarele motive:
- varianta cu "î" si "sînt" este SI MAI gratuitä;
- a fost impusä de comunisti, din motive antinationale clare;
- e folositä tot mai rar.
Sunt eu rebel si neconformist, da' nu d-a-mboulea. Si-n plus, e nepractic. Dacä majoritatea acceptä varianta actualä a academiei, care nu e mai gresitä sau mai rea decât cea anterioarä, accept-o naibii si tu, mäcar ca sä nu complici inutil viata nimänui. Unele edituri pentru care lucrez o folosesc pe una, altele pe alta... Computerul sä träiascä, mânca-l-ar tata, cä la sfârsit îl pun si-mi transformä singur "â"-urile si "sunt"-urile.
A, si apropo, o träsnaie din tabära ailaltä: preopinentii lui "â" scriu "Eltân" si "Groznâi" si "Lâsenko". Adicä, "â" latin în cuvinte slave! Râd si curcile!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif