View Single Post
Old 19 Jun 2005, 15:29   #66
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by Nae:
MinRep, stiu, povestea din Star Wars este complicata, adica se intampla multe, imperii se destrama, vine Forta, vine Intunericu', pleaca Forta, ala este fiul lu' ala rau, si mai este si sora lui, si auoleu ce complicata e treaba.
insa nu asta e povestea, asta e in ce se misca povestea. povestea este: un pustiulache se crede cel mai shmeker [...] [...] [...]
Pai, eu cred ca sunt doua povesti paralele... cea a tanarului care descopera cine este si care isi duce la capat menirea (nu sunt deloc de acord cu modul in care ai formulat tu aceasta idee) si cea a imperiului care se destrama, apoi a republicii care se destrama.

Paranteza: Nu este cazul aici, dar macar sa formulez o idee... Luand episoadele din SW in ordine cronologica, ordinea este republica - destramare - imperiu - destramare - republica. Luand episoadele in ordinea in care au fost facute, avem imperiu - destramare - republica - destramare - imperiu. Facand abstractie de faptul ca s-ar putea sa fie o coincidenta (desi Lucas s-a 'documentat' despre factorii care duc la destramarea unor imperii/democratii solide), acest aspect aduce o profunzime neasteptata povestii din "Star Wars", lasand ideea de istorie ciclica, de continuitate etc.

Godzilla, daca vrei, iti descriu la fel.

Pai, n-ai descirs la fel... Despre "Godzilla" ai vorbit mult mai frumos. Tz, tz, tz!

si dupa restu' de episoade, care sunt foarte similare, omul nu intelege ca nu poate sa invinga prin arme, prin forta, si cu tehnica pe care o are, ci trebuie sa se foloseasca de posibilitatiile umane pe care le are, ca sa se apere.
Fuck that! Cel putin in "Godzilla vs. Megalon" (care mi se pare ca este cel mai scump din toata seria, deci puteau macar sa dea cu dalta peste poveste un pic), avem la un moment dar trei monstrii si un robot urias care se lupta unul du altul... Unde sunt posibilitatile umane aici? Unde sunt oamenii? Jesus, nu trebuie neaparat sa invetam ceva din filmele astea. Sunt facute pentru bani (mostly)!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif