View Single Post
Old 19 Jun 2005, 13:57   #61
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
moment freunde, moment...
nu am scris ca Star Wars estemai prost decat Godzilla, am scris numai ca mie mi-a placutmai mult Godzilla.
MinRep, stiu, povestea din Star Wars este complicata, adica se intampla multe, imperii se destrama, vine Forta, vine Intunericu', pleaca Forta, ala este fiul lu' ala rau, si mai este si sora lui, si auoleu ce complicata e treaba.
insa nu asta e povestea, asta e in ce se misca povestea. povestea este: un pustiulache se crede cel mai shmeker, invata sa foloseasca o putere imaginara, se duce sa se bata cu ala rau, are cativa prieteni, ajunge pe o planeta cu niste ursuleti de un metru care sunt parosi si prosti, si el, sigur, ajunge sa-l futa pe ala mare, pentru ca in ta-su s-a trezit de o data pe partea buna, si asa se termina povestea... great.

Godzilla, daca vrei, iti descriu la fel. intr-o Japonie cutremurata de avansul tehnologic scapat de sub control, apar din apa o creatura mistica, care vine sa se razbune pe un oras, el fiind un product al tehnicii scapate de sub control. oamenii, in stupiditatea lor, incep sa se lupte cu el, si descopera ca nu pot invinge acest rau cu armele pe care le-au creat. asa ca toata lumea se uneste, si cu ajutorul celorlalte popoare, reusesc sa construiasca o masina care este la fel ca animalul, care functioneaza la fel. insa si dupa luptele intre masina si Godzilla omul nu reuseste sa invinga. printr-o actiune telepatica insa, o fata reuseste sa convinga bestia sa se retraga in apa, si sa lase omenirea in pace.
si dupa restu' de episoade, care sunt foarte similare, omul nu intelege ca nu poate sa invinga prin arme, prin forta, si cu tehnica pe care o are, ci trebuie sa se foloseasca de posibilitatiile umane pe care le are, ca sa se apere.

dupa cate vedeti, numai pentru ca o poveste este mai futurista decat alta, nu inseamna ca e mai buna. numai pentru ca o poveste are mai multe personaje nu inseamna ca fiind mai complicata are ceva mai 'bun' sau 'destept'. sfarsitul este la fel. bunul invinge, si nu prin putere, nu prin brutalitate, si nu prin lupte luptate bine, ci printr-un act uman.
acuma intervine intrebarea care dintre povesti a fost facut mai bine, si fara sa astept sa-mi sariti in cap, zic sincer ca George Lucas este un regizor bun, care a decupat, a filmat si a regizat bine povestea lui. insa pentru mine, si-a luat treaba mult prea-n serios, si cu asta a dato-n bara. o poveste proasta lurcata bine, face un film prost. Godzilla, fiind facut mai ieftin, si cu mult umor (poate neintentionat), a iesitmai bine din punctul asta de vedere, si mie mi-a placut mai mult.

astept comentarii la subiect. (i love this topic.)
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif