View Single Post
Old 19 Jun 2005, 07:53   #87
europe_east
Guru

europe_east

CRASH (2004) ---- un film MAGNIFIC!!!! a film about RACE in LA, total impartial, si in care toti oamenii, si albi si negri, si puertoricani si iranieni, si femei si barbati, sunt toti, pe rand, calai si victime. una din idei cred ca este ca totul tine de unghiul din care privesti. si filmul asta are o gramada de unghiuri din astea. e ca la fotograf: iti fixezi obiectivul pe ceva, zoom, focus, take a shot, apoi schimbi unghiul, pozitia, si tot asa. cam asa face si filmul asta. si reuseste sa creeze un carusel din asta de imagini si puncte de vedere, care mie mi se pare o solutie geniala atunci cand subiectul este imposibilitatea oamenilor de a convietui unii cu altii. asta chiar e alta idee: oricat se incearca sa se treaca peste prejudecati (si culmea, chiar se incearca!! they go out of their way for it!) e imposibil, suspiciunea, neintelegerile conduc la dezastre. It's all a misunderstanding... it seems we're all doomed from day one. Toate personajele sufera incredibil, de la nevasta de district attorney, la politistul care molesteaza femei si al carui tata e bolnav si asigurarile il poarta aiurea pe drumuri, si bineinteles pana la amaratii care incearca sa traiasca cinstit, dar culoarea pielii ii face suspecti din start, sau iranianul care sufera doar pentru ca un redneck nu face deosebirea intre persana si araba. un film incredibil de emotionant. si de BUN. a, si un umor extraordinar!!!! am ras de m-am stricat la unele faze. actorii sunt fenomenali, de asemenea. si muzica e perfect mulata pe film.

asa, si de ce "crash"? pentru ca:
"in a city where people avoid brushing up to anybody, there is somehow some kind of need and then they crash into each other... literally" (citat aproximativ; de fapt, pretextul filmului este si un accident de masina. de fapt filmul incepe si termina cu un astfel de CRASH.)

dar si pentru ca:
"moving at the speed of life, we are bound to collide with each other."
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif