copii actori
Este drept cã am uitat de Thora Birch, una dintre cele mai frumoase tinere actriþe existente acum. Ea face parte din generaþia care le-a dat ºi pe Christina Ricci, Kirsten Dunst ºi Katie Holmes. Despre prestaþia Thorei în „American Beauty” pot spune cã nu a fost deloc rea, deºi rolul ei era mult prea trist ºi, pe alocuri morbid. Plus cã ºi machiajul o fãcea sã arate ca o fantomã. Totuºi, per total, filmul „American Beauty” mi-a plãcut.
În copilãrie, Thora a jucat în multe filme, de la comedii („Monkey Trouble”), pânã la filme de acþiune („Jocuri patriotice” ºi „Singur împotriva preºedintelui”, alãturi de Harrison Ford, deºi nu a avut un rol principal).
Thora a mai jucat ºi în filmul de comedie „Vrãjitoarele” (sau „Noaptea vrãjitoarelor”, nu am timp acum de documentare!!), unde a fãcut un rol fain. A fost tare faza în care, întrebatã fiind cine a fost persoana virginã care a aprins lumânarea neagrã (care le dãdea puteri vrãjitoarelor cele rele), deºi eu mã aºteptam ca ea sã recunoascã faptul cã a fãcut-o (doar avea 10 ani atunci!!), ei bine, ea se uitã la fratele ei mai mare, dar cu o aºa privire de parcã ea nu mai trebuie luatã în considerare în treaba cu... virginitatea!!! A fost haios, mai ales cã într-un film, nu numai replicile, ci ºi privirile dintre actori „spun” multe. Per ansamblu, o actriþã bunã, chiar dacã acum se cam lasã aºteptate fimlmele în care joacã.
OK! Mã opresc aici, dar subiectul este departe de a se fi epuizat. Din fericire. Aºa cã aºtept alte pãreri. Salutare!!!
|