Imi pare rau ca pe unde ma intorc pe forumul asta tre' sa fac pe gica contra, nu-mi place rolul, da' prea nu face nimeni opinie separata.
In primul rand trebuie sa specific ca nici mie nu-mi place defel Sergiu Nicolaescu, nu mi-a placut de nici o culoare Orient Expres, si cred ca mai degraba s-ar retrage linistit.
DAR....
1. Daca nu va place Sergiu, cum de majoritatea ziceti ca Mihai Viteazul e o mare realizare a cinematografiei romanesti?
2. Ce-ar fi fost cinematografia romaneasca fara Mihai Viteazul sau Osanda?
3. Ce film romanesc din ultimii 15 ani a mai adus in cinematografe peste 50.000 de spectatori, cum a facut Orient Expres?
4. O fi mai bun Nutu Carmazan, cu ale sale Lotus sau Margot?
5. Ce alt regizor roman are in filmele lui nume foarte la moda "afara" in perioada respectiva, ca Pierre Brice, Georges Marschand sau Joanna Pacula?
Si stati voi linistiti, ca nici cei mai ai dracu' "tineri regizori romani", oricat de talentati, sunt un mare 0 fara bani. Si cu aia 10 miliarde ai CNC-ului, e greu sa faci un film decent. Foarte greu. Asa ca io n-as tipa asa tare nici cand vine vorba de bani obtinuti prin procedee nu tocmai in regula. In Romania, nu exista nici o metoda sa faci rost de bani pentru un film decent oficial, moral, legal si fara pile. Si chiar si-n America e greu. A-propos, de tinerii regizori americani ce parere aveti?
Hai sa lucram un pic la obiectivitate, vreti?
@nume. Frate, lipsa ta de informatii e compensata printr-o abundenta de pareri. O data Sergiu are 72 de ani, o pagina mai tarziu are 74 de ani si-a facut infarct... Omu' are 75, impliniti de curand(n.1930). Si n-a facut nici un infarct, pur si simplu a alunecat si si-a fisurat o coasta. Inca n-a murit.