Thread: Mihai Bica
View Single Post
Old 13 Jun 2005, 21:32   #5
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ei bine, da. MIHAI BICA.
A terminat în 1988, la Olga Tudorache, în serie cu Emi Popescu, Cici Bârborä, Marius Rogojinski, Mälina Petre... Acelasi an, clasa paralelä: Natasa Raab, Diana Gheorghian, Angel Rababoc, Misu Coadä, Adi Titieni... Rol de absolvire: Oberon, în "Visul unei nopti de varä", de Shakespeare. Rol paralel, la examenul celeilalte clase: Seful, în "Stress", de Mircea Paul Iaunban... - ästa, Iacoban.
Cel putin atunci, la începuturi, era un actor excelent. Ambele roluri i-au iesit ireprosabil. L-am chemat la probä pentru filmul meu de debut, rol principal; trei candidati: Mihai Bica, Nicolae Cristache, Laurentiu Lazär. Toti trei, la fel de buni - dar, desigur, Pulazär - adicä... PUIU Lazär, mai matur, mai cu experientä, le-a dat clasä. Tovaräsu Dulea (tartor - si! - peste distributii), l-a ales pe el. O datä în viatä, a gresit-o si el bine.
Din päcate, cariera lui Mihai Bica în cinema a rämas nesemnificativä. Leru, în "O varä cu Mara", de Cornea (rolisor bun, într-un fâs de film)... Mai târziu, janghina aia de buticar fu.tangiu din "Dragoste si apä caldä" de Mironescu, productie Daneliuc - din nou, rol principal bun într-un film nul.
Ce mai stiu, e cä acum vreo zece ani era directorul Teatrului din Sibiu.
Un actor bun, care din päcate s-a pierdut... Poate nu-i târziu - dar... cine stie?
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif