ei, ia uite ce bunatate de discutie am ratat eu !
mie cea mai buna ceriede sechele mi se pare, totusi, 'die hard'.
1 - antologic.
2 - foarte ok, desi mult sub primul.
3 - o revenire fata de al doilea, deci mai mult decat ok. si il asteptam pe-al patrulea, aflat tot in mainile lui mctiernan ! :w00t:
capatul opus: 'halloween'.
1 - clasic cult.
2 - ok.
3-8 - jeguri ABSOLUTE.
nu stiu daca s-a mai zis de 'rambo'.

mie primul chiar mi-a placut, macar pt indrazneala de a ocoli happy end-ul, in timp ce celelalte doua sunt niste aberatii futile si niste futilitati aberante, a doua aberatie fiind scrisa de james cameron !
apoi, poate 'terminator'. primul film este un clasic (ba mi-a placut chiar mai mult decat al doilea), al doilea se ridica poate chiar la nivelul primului, desi merge pe reteta cameron-iana bine verificata 'more fun, less emotion', insa al treilea e lovitura de maciuca.
o evolutie asemanatoare a avut-o si seria lui ff coppola, 'nasul'. primele doua sunt, din pdv valoric, aproape egale, al treilea aducand o scadere simtitoare.
'lethal weapon' este si el un caz valabil. nu pot sa spun ca sunt un mare fan al primului (doar scenele de tortura mi-au placut :lol:

), dar restul se mentin pe acelasi nivel al 'harmless fun'-ului, cu dinamism si umor, mereu sustinute de tandem-ul clasic glover-gibson.