Originally Posted by Denis_stelistu:
Pitbull,ai uitat de Indiana Jones?
|
Da, am uitat! (Si mai am si desktop theme cu el - desi nu meritä; e lucrat de un ageamiu). Multumesc cä mi-ai amintit!
Mi-e greu sä-l ierarhizez. Fiecare dintre cele trei a avut chestii care mi-au pläcut si altele care mi-au displäcut. De pildä, al doilea pare cel mai închegat dintre ele, dar are finalul cel mai neinteresant (plus un trucaj ratat de nu existä, când cade äla räu' si-l papä crocodilii). Al treilea e cel mai dezlânat structural, dar contine si unele secvente mult mai dramatice decât oricare din celelalte douä (urmärirea cu tancurile, de exemplu). Toate trei au finaluri teziste, dar mai ales al treilea, privitor la identificarea Sfântului Graal...
Dar iatä un lucru interesant: lui Spielberg i-a tinut figura sechelaristicä (de la... Sechelariu) cu
"Indiana Jones", în schimb cu
"Jurassic Park" s-a fäcut de bäcänie-n ultimul hal. Personal, nici nu cred cä si-a pierdut el vremea sä facä regia celor douä cozi de dinozauri. Mä rog, si scenariile sunt totalmente tâmpite, dar si filmele sunt povestite luuung, lung si împrägesit, de numai a Spielberg nu aratä. Le-o fi dat la niscaiva negrisori, iar el s-o fi jucat doar cu unele secvente mai pe inima lui - care mai sunt si al naibii de lungite (ca aia din
"Lost World" cu autobuzul atârnat), räsärind prin pelteaua generalä ca mägarii printre... cum se numeau dinozäurasii äia mici ca gäinile, drägälasi si ai dracu'?