Originally Posted by Terror_IST:
Cred ca Bulcsu isi pierde incetul cu incetul mintile, depresia lui se agraveaza si pur si simplu vrea sa scape de toate. In momentul in care lumea de la suprafata ii invadeaza locul de refugiu (carnavalul), el este nevoit sa ia o decizie (anterior il intrbase pe Bella, cum poate iesi din subteran). Scena in care isi confrunta nemesis-ul reprezinta de fapt lupta cu sine, si prin faptul ca invinge, Bulcsu isi invinge teama si este deci pregatit sa reiasa la suprafata.
[...]
Bufnita cred ca reprezinta spectrul lui Bulcsu, pradator de noapte, simbol al inteligentei dar si vestitor al mortii. Fata este un inger care il calauzeste pe Bulcsu din intuneric spre lumina iar batranul Bella cred ca reprezinta intelepciunea si credinta.
|
Chiar daca nu cred ca "omul cu gluga" e
efectiv alter-ego-ul lui Bulcsu, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste semnificatia aparitiei lui. Nu prea inteleg de ce era musai sa arunce oamenii pe sine De asemenea, sunt aproximativ de acord cu 'simbolurile' pe care le-ai amintit si tu. Filmul rupe, insa - cum am mai zis - sentimentul meu este ca, pe la mijloc, se cam pierde. Isi iese din ritm si se lungeste, din dorinta de a impresiona (vizual, scenaristic etc.).