Originally Posted by nume:
Intelegi unde bat ? La vremuri noi, oameni noi. Pentru Dinica fans exista cinemateca. M-am cam saturat de astia, marii nostri actori ...
|
Hai, mä, las-o jos cä mäcäne. N-are nimic sula cu prefectura. (Recte, valoarea cu epoca.) Poti încerca sä critici valoarea unuia ca Dinicä, cu argumente solide - si, cine stie? Poate îi descoperim nu stiu ce hibe si zicem "Bä, ce tâmpiti am fost!" Da' nu sä "te saturi" de el numai fiindcä si-a început cariera foarte demult.
Dacä vrei într-adevär buni actori care NU MAI SUNT ce-au fost odatä, uite-aici destui: Carmen Stänescu, Ion Dichiseanu, Stefan Iordache, Dem Rädulescu (în ultimele decenii dinainte de a muri), Mircea Albulescu, Radu Beligan, si multi altii, slavä Domnului, care s-au manierizat, au îmbätrânit si artistic, nu numai fizic, si asa mai departe - desi cândva FUSESERA mari, sau mäcar foarte buni. Dar unora ca Dinicä si Moraru, de pildä, sau Diaconu, sau... (as mai zice Cozorici, George Constantin, dar... s-au dus dintre noi), CE ANUME le reprosezi, sub aspect STRICT ARTISTIC SI PROFESIONAL? Mari au fost de la-nceput, mari au rämas pân-acum (sau, în unele cazuri, pânä la moarte - mäcar cä i-a tinut Dumnezeu pânä recent, ca sä-i putem aprecia din perspectiva zilei de azi.)
E ca si cum ai spune: m-am säturat de Shakespeare, îl prefer pe Tennessee Williams, läsati-mä-n pace cu Camil Petrescu, mie-mi place Cärtärescu, Christos a träit acum douä mii de ani, mult mai cool e Bivolaru!