scurtmetrajele romanesti
Canton - cel mai bine lucrat, prize lungi si foarte lungi, tarkovskiene, o poveste interesanta care totusi treneaza la mijloc pentru o vreme, dar isi revine intr-un interesant mod. oricum, imaginea e cea care te rapeste pe toata durata filmului. (are in spate nume importante!)
Bucuresti, Berlin - asa si asa, m-au tinut in priza povestile de pe marginea filmului (auzisem ca e premiat... ma rog) decat desfasurarea lui de fortze. o romanca pleaca sa munceasca in Berlin, cel care promisese ca o asteapta nu apare, o ajuta un taximetrist turc, ea ii ajuta pe prietenii acestuia sa-si relanseze afacerea culinara. dialog placut, m-am bucurat ca nu a fost vorba despre trafic de persoane, prostitutie...
Pui la rotisor - un actor bun! tipul e gurmand si face ceea ce trebuia: nu-i duce sefului puiul la rotisor, alege sa-l manance el in autobuz si sa nu mai mearga a doua zi la serviciu!! very good :lol:
Challnge Day - daca nu era Spune-mi ANA as fi zis ca asta e cel mai slab. asa e pe penultimul loc. abureala despre un campion olimpic, care in fapt face sport tata ziua, dar refuza sa se implice in competitia aia idioata dintre doua orase, vecini care-l ironizeaza -> insulta, japonezi care-l filmeaza, stiri tendentioase... Napoleon Helmis... ca si cand oltenii din Italiencele ar fi invadat televiziunea, strada, japonia, primaria, stadionul. a fost, parca, cel mai aplaudat sm :hmm:
a fost un sm frumusel, albnegru, despre doi frati, unul la liceu, unul cu vreo 7-8ani mai mare, asta mare o 'cucereste' pe tipa pe care asta micu o admira in liceu (ca fiind
bunoaca), cel mare e un fel de marlan, asa ca asta micu iese bine din afacerea legata de Adina
Pubic Display of Affection - dupa cum regizorul spunea, filmu a fost lipsit de unele scene, de o proiectie corespunzatoare (desi felul in care se vedea - culorile sterse - mi s-a parut interesant), dar ne-a anuntat ca ne paste ceva deosebit in viitorul sau proiect, un film albnegru despre pedofili(e). asa ca, dincolo de cateva cadre interesante si de cele doua fetze expresive care apar in filmuletz, lasam discutiile pentru aparitia lui Jean de la Bucuresti (parca).
inca doua sm frumusele (din pacate le-am pierdut numele - poate O mana de Bomboane!!! iar al doilea Fanatic ??) cu un copilas - curier intre doi tipi: ducea droguri in ghiozdanel, aducea banii pe ele, primeste mici sume de bani. traieste alaturi de un prieten (is muti amandoi!) in gunoiaele de la marginea bucurestiului. sfarsitul lor. celalalt - despre cum is unii oameni atat de indragostiti de fotbal incat isi numesc odraslele Roberto Carlos, del Piero sau Zidane :lol: