Originally Posted by notorious:
cand am auzit ca al nostru christi i-ar fi dat marele premiu
|
N-am zis niciodata ca as da premiul cinemagia Calvarului. Nici n-aveam cum, atita timp cit inca n-am vazut toate filmele din competitie. Dar da, recunosc, mi-a placut mult Calvarul, si dpmdv, e(ra) una din optiuni, mai ales tinind cont de dudele care au fost in primele zile de concurs... (e.g. "4")... Insa vazind antipatia pe care ti-o provoaca, probabil ca il scoatem de pe lista.
Si totul s-a schimbat oricum aseara, cind Dark Horse m-a cam cucerit. Cel mai bun film din competitie, de pina acum, desi pe final se cam pierde in unele momente si detalii de neinteles. Dar 90% din el e aproape perfect, culminind cu ideala scena a podului, din cadrul capitolului numit chiar "Dark Horse". Cineva explica mai sus sensul titlului. Asa e, si traducerea in romana e destul de inspirata, iar scena respectiva, cu masinile aliniate ca intr-o cursa asteptind coborirea podului, este ideala. 9/10.
Am mai vazut azi "The Saddest Music in the World", un film ciudat, vesel (!), bun, al unui individ pe nume Guy Maddin, despre care am auzit multe, dar n-am apucat pina azi sa-i vad nici un film. 8/10.