View Single Post
Old 01 Jun 2005, 10:25   #19
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by KORBEN:
3 si cand am lasat eu impresia ca as avrea vreo simpatie pt notorius?

oh, dar, by all means, nici nu cautam simpatia unui maniac care ma hartuieste cu mp violente. dar bunavointa este cu totul alta chestie iar mie imi place prea putin (spre deosebire de alti forumisti) sa fiu certat cu altii...

si sa revenim la vizionari:

a wonderful night in split - trei povesti bizare, care amesteca frenetic love story, thriller, trafic de droguri s.a., intersectandu-se si completandu-se. de cate ori am mai auzit asta ?? pai, de cel putin n ori, nu ? fara sa fie tarantino, fara sa fie 'occident', it's still fun. aici, ceasul de ora 12 este fatal personajelor noastre, care par niste fantasme in atmosfera cu usoare accente noir ale acestui film croat (apropo, imaginea este trasnet, pelicula fiind filmata intr-o culoare b&w cu usoare nuamte spre albastru, glaciala si semi-obscura).

the heart is deceitful above all things este debutul in lung-metraj absolut socant & surprinzator al asiei argento, care, iata, sedovedeste total infidela stilului tatalui sau (ale carui horror-uri bombastice nu m-au fascinatniciodata). filmul asiei este povestea tulburatoare a unei copilarii furate, dar story-ul (care include sodomizari, traume de tot felul, psihoze la greu) este destul de putin relevant ca argument pt calitatile regizorale ale fiicei lui dario argento. in 'the heart...', primeaza stilul. proaspat si plin de acel entuziasm cinefil al oricarui debutant - muzica este perfecta, unghiurile de filmare foarte inventive si cu o distributie-soc (de la insasi asia argento in rolul mamei nevropate a inocentului jeremiah, pana la peter fonda, perfect in rolul unui 'preacher' sectant, si la marilyn manson !). pasionant !

calvarul - tacanit si aberant (desi, culmea, it was supposed to be, intrucat fabrice du welz vede in iesirea spectatorilor de la film o victorie !), trecand prin atmosfera anxioasa a la 'the texas chain saw massacre' (citat si rascitat aici) si respirand prin toti porii 'misery'. executia este buna, dar e total indigest...

camionul rosu-gri - comedie neagra baroca cu un usor iz de kusturica, cu o serie de personaje extrem de pitoresti (o nevropata obsedata de guns n' roses care fredoneaza 'paradise city', un hot de camioane cu un fetis pt camioanele mercedes-benz), o actiune plina de verva si perfect montata (desi la final patineaza putin). il recomand, chiar malei portugal. :lol:

cu dark horse, seria de tineri rebeli & non-conformisti inceputa cu fascinantul noi din 'noi albinosul' continua cu un razvratit cu o usoara aura de james dean, care isi castiga existenta scriind grafitti pe pereti. una fara nici un scop, nici o obligatie si nici o emotie pana la intrarea in scena a romance-ului, odata cu care vine, inevitabil, si schimbarea. filmat in b&w (n-am prins ideea, totusi !), departe, zic eu, de substratul emotional al lui 'noi', kari cultiva mai mult umorul pe alocuri intentionat-tembel, pe alocuri absurd, pe alocuri trasnit... dar este oare destul ? :?

9 songs - 9 pies hard-rock, 9 futaiuri, cine draq sta sa le mai numere ? pierdere de timp, pointless si, paradoxal, utterly dull, plictiseala livrata sadic unei sali intregi, cu oameni care stateau pe jos ca sa vada 'piesa serii'. nu merita !

the ring two - cateva lucruri am de spus si termin :

1. it wasn't scary
2. a avut un plot ok, coerent, ceea ce nu asteptam
3. are cateva idei valabile (scena in care rachel trebuie sa-si inece copilul este emotionanta)
4. it wasn't scary at all
5. nakata baga prea multe din precedentele sale filme (ape intunecate si copii posedati care isi cauta mamele din 'dark water')
6. it really, really wasn't scary !

overall, este ok...