View Single Post
Old 28 May 2005, 17:46   #6
BeNnY
Guru

BeNnY

Suntem toti 3 aici, acum. Dar suntem asezati gen cate unu pe fiecare etaj la hotel. Am vazut cateva filme:

Guard dog - Cainii sunt paranoici. Si paranoia nu e buna. Relativ funny

Oldboy - Daca ar fi fost sa notez prima ora as fi dat gen 9.5/10. Dar dureaza o ora si 50 de minute. Si alea 50 de minute sunt destul de multe si jegoase ca sa transforme filmul intr-o chestie coreana labaroasa, trista, jalnica si patetica. Tehnic impecabil, dar scenariul se duce dracu la sfarsit, credeam ca asta era o trilogie cu revenge-uri. Nu neg valoarea scenelor in care Oh Dae-su ii bate cu pumnii, ciocanu' si picioarele, insa pentru un film ce vrea sa fie revenge flick, astea nu sunt de ajuns. Finalul absolut jenant.

Strings - Am ratat primele 20 de minute, dar din ce-am vazut e, mai ales ca idee, mai mult decat ok. Sforile marionetelor, in loc sa se incerce sa fie ascunse, sunt what gives life to them. Marionetele, povestea, dialogurile, vocile si 'nooooooooooo'-ul mai bun decat al lui Darth Vader, sunt foarte enjoyable.

Three - La primul, Memories, am ridicat spranceana, same old shit. Un fel de horror The Ring-style dar care se bazeaza (prea mult) pe sunete si in the end pur si simplu tampit. Apoi la The Wheel am ras batjocoritor, dezaprobator si adormit daca poti sa razi adormit. Un fel de Amityville Horror transpus in Korea, sau in una din tarile asiatice, anyway. Nu ca poveste, ci ca atmosfera, personaje etc. Fucking pathethic. La Going Home deja nu mai aveam sperante. Mai ales ca am vazut un inceput parca copy/paste din Dark Water, numai ca era un baiat si nu o fata. Dar nu era despre copil. Nu prea mai am timp sa scriu despre el acum, ca vreau sa scriu si de 4, dar daca ar fi fost independent, nu alaturi de celelalte doua, ar fi fost un personal favourite. Nu am inteles de ce au fost legate astea trei, though.

4 - Film rusesc. Deci ma asteptam la multa vodka si am primit ce voiam. Vodka se consuma pe tot parcursul filmului, in cantitati din ce in ce mai mari, dar de persoanele gresite si in scopuri gresite, ducand la vederea uneia dintre cele mai gretoase, marcante si never-to-be-seen chestii ever to be put on screen. La un moment dat se imbata mai multe babe si incep sa se joace unele cu sanii altora. Prima ora (cred), la fel ca in Oldboy, e destul de ok, dar, la fel ca in A love song for Bobby Long, insa de data asta posterul, e false advertising. Pe poster fiind un san in prim plan. Though incepe promitator, cu un four-some intr-un pat, tipa se ridica, iese pe usa si ajunge intr-un bar. Acolo se poarta o discutie destul de interesanta, intre trei indivizi, fiecare mintind in legatura cu slujba lor. Apoi o vedem iar pe tipa, se ridica din pat, naked, si, pentru un moment, am crezut ca we have a winner. A shaved winner, if you know what i mean. A-hem, continuand, asta nu era decat nuditate gratuita (BABELE GOALE NU SE PUN CA NUDE SCENE, SE PUN CA GORE), doar ca sa atraga atentia, ca pana la sfarsit nu se mai vede nimic. A, decat un san intr-o scena intr-o sauna sau ce dracu era. Daca se facea un scurt metraj din primele 30-60 de minute era foarte ok, dar cand arati babe care se joaca cu sanii you can't expect to get anything, besides the obviously OMFG :sick:. Asta cu siguranta n-o sa ia premiul.

Acum mergem la Childstar, pentru ca e in competitie si pentru ca n-o sa mai avem cand sa-l vedem avand in vedere ca trebuie sa vedem filmul lui Todd Solondz unde o tipa de 12 ani vrea neaparat sa ramana insarcinata, cand ruleaza a doua oara Childstar. Sper sa nu fie atat de deprimant pe cat cred eu acum. Dupa aia un fel de meeting cu cineclujmagia.