varianta mea despre aventura asta...nu ma intrebati de unde stiu sau in ce baza am facut presupunerile...
Haissam a planuit excursia si rapirea. E posibil ca jurnalistii stiau mai mult sau mai putin ce se va intampla, PANA LA UN ANUMIT PUNCT, PUNCT DIN CARE SITUATIA S-A COMPLICAT SPRE SURPRINDEREA LOR SI DISPERAREA LOR. Scenariul era urmatorul: ei sunt rapiti in irak de o grupare asociata cu Haissam. Haissam sub pretextul incercarii eliberarii ziaristilor, urma sa plece din tzara cu 4 milioane de dolari in buzunar !!!, scapand astfel de ancheta penala care se desfasura asupra sa, si pana la urma sustragandu-se arestului si ulterior, dupa proces, pedepsei penale pe care era informat ca o va primi. Conturile bancare ale lui Haissam sunt blocate in prezent de statul roman in cadrul anchetei dar se pare ca arabul dispunea de suma asta in cash, si urma sa se foloseasca de ea pt a se "se salva". Se pare ca Marie Jeanne Ion avea de mult stranse legaturi (sentimental/sexuale?) cu Haissam. Ceilalti doi e posibil sa fi fost papagali SAU NU. La fel cum nici despre Marie Jeanne nu sunt sigur 100% ca ar fi participat la conspiratie. Exista posibilitatea ca toti ziaristii sa fi fost niste miei la taiere iar Haissam sa se fi folosit de credulitatea lui Marie Jeanne si a tatalui sau senator cu care era bun prieten.
Scenariul continua astfel. Se anunta rapirea, salvatorul Haissam pleaca facand PA! autoritatilor romane disperate sa obtina eliberarea jurnalistilor. Ei bine romanii nu au marshat si la cateva zile l-au arestat pe Haissam pt nelegiuirile economice comise in Romania. Piesa se impute pt cei 4 "ostatici" . De fapt pt cei care pana la arestarea lui Haissam erau ostatici de salon ceea ce s-a si vazut pe prima caseta. Mai aveau putin si le dadeau si tigari. Primii rapitori erau ageamii lui Haissam, care , prespun eu, urmau sa aiba partea lor din cei 4 milioane de dolari pe care Haissam avea sa ii imparta cu darnicie tuturor participantilor la cacialma. Poate chiar si ziaristilor, fie ca au jucat bine piesa fie, daca sunt inocenti, ca sa le inchida gura.
PARANTEZA : de observat ca pe prima caseta se vede ca rapitorii nu sunt profesionisti - nici un soldat profesionist nu tine un ak 47 cu mana pe TUBUL DE GAZE al semi-automatului, cel care cand tragi e una din piesele care se incinge cel mai tare - dovada destul de buna ca purceii nu prea trasesera cu jucariile respective in viata lor; in plus rapitorii care incadrau in caseta ostaticii tin automatele cu tzevile...unul spre celalalt. Profesionistii nu tin niciodata tzeava armei indreptata spre ai sai, indiferent daca piedica e trasa sau nu.
Revenind, Haissam nu poate pleca cu banii, purceii rapitori se irita, si situatia complicandu-se prefera ca sa scoata bani de pe urma ziaristilor CARE SUNT DATI UNOR INSURGENTI care sunt tatici in business, adica fundamentalisti musulmani din tagma celor cu care americanii se bat acum in irak. Acum incepe drama ziaristilor care din ostatici de salon devin ostatici adevarati. Daca vedeti a doua si a 3 a caseta in care ostaticii sunt terorizati si in stare deplorabila puteti observa usor diferentele. Noii rapitori cer retragerea trupelor romanesti din irak (Lucru pe care Parlamentul nostru trebuia sa il decida DE MULT, si FARA ACEASTA CRIZA) Acum incepe partea dura a crizei si intr-adevar statul roman e pus prin serviciile sale secrete mai mult sau mai putin profesioniste la o veritabila incercare. De care se pare ca s-au achitat obtinand eliberarea celor 3. Parerea mea este ca cei 3 au fost eliberati pe urmatoarea schema: Base si co. au i-au luat frumos pe arabii nostrii oameni de afaceri dubioase pe la noi prin ograda, i-a strans subtil de coaie, zicandu-le "baieti...voi vreti sa mai faceti afaceri in Romania asta? ia puneti voi mana si rugati/cumparati pe cine stiti voi ca e mai mare prin imputzeala si debandada aia de salbatici de la voi din irak, sa mi-i scoateti pe astia nevatamati pana la loc comanda. Si araboii s-au executat ca nu-i asa multe lucruri stau pe ei ca mushtele pe caciula. Rezultatul: ziaristii eliberati, criza rezolvata, bani nedati de statul roman, politica externa a Romaniei neafectata de santaj, iar Base o imensa victorie de imagine . Base cade din nou in picioare si acum are un atu in plus in fata guvernului si parlamentarilor care tin cu dintii de scaune sa nu se faca alegeri anticipate. BINE BASEEE! Da noi cand .... traim bine?
nu cred ca peste 2 saptamani se va spune ceva din ce am zis eu acum. insa am o vorba dintr-un film faimos...TRUST ME!
nu-i asa ca ar merge un film pe scenariul meu?
|