Unul dintre filmele mele de suflet - cine mä cunoaste, stie...
M-as avânta la o conversatie prelungitä despre el, dar acum nu prea am timp sä intru acum în amänunte, asa c-am sä punctez doar.
În vara-toamna lui 2000, desktop-theme-ul cu "Forrest Gump" a fost cel pe care l-am tinut activ cel mai mult din toate, vreodatä.
- Secventele favorite: Watergate, mitingul antiräzboinic de pe Mall, joggingul mesianic, meciul de fotbal cu "Run Forrest! / Stop Forrest!"
- Replica favoritä: "My mom always said... life is like a box full of chocolates. You never know what you're gonna geaat..."
(Mä trec fiorii numai când o aud iar în cap!)
- Satisfactia personalä: cä Zemeckis mi-a confirmat predictia de când l-am "cunoscut" prima oarä, cu "Back to the Future".
A, si o observatie.
As zice cä e mult mai mult decât "a te nimeri mereu la locul potrivit". Filmul are profunzimi morale insondabile. Totul tine de puritatea imaculatä a lui Forrest - si sä nu uitäm cele câteva sfaturi pe care i le-a dat mama lui în copilärie, pe care el, cum îl stim, le-a luat ad litteram si le-a aplicat întotdeauna cu sfintenie. E definitorie în acest sens secventa în care mama îl pune la punct pe directorul de scoalä încuiat.
În promotionul de la noi al filmului era o frazä care spunea totul: "Învatä sä privesti lumea prin ochii lui Forrest Gump."
ASTA e tot - sau, mai bine zis:
"And this is all I had to say about thaaat..."
|