Pitbull
Quote:
E läudabil efortul täu de a umple atâta amar de päginet, dar sä vedem cui îi foloseste. Si, în genere, pe cine intereseazä sä citeascä un film povestit în scris.
1) NU pe cei care l-au väzut, cä deja stiu actiunea.
2) NU pe cei care vor sä-l vadä, cä s-ar plictisi în salä.
3) NU pe cei care nu vor sä-l vadä, cä li se fâlfâie.
4) DOAR pe buimacii care habar n-au dacä vor sä-l vadä sau nu, dac-or sä-l vadä sau nu, si nici nu le pasä, ce-o fi o fi, da' le place sä li se povesteascä filme. Sunt cam äia din categoria "am väzut cartea / am citit filmul".
Prin urmare, save your breath si nu mai povesti filmele în scris, cä e mai mare rusinea!
|
m-a lasat buimac deductia ingenioasa a ta, Pitbulle , cum ca eu mi-am propus sa reiau adliteram povestind toate filmele pe care le-am vazut.
dintr-un eveniment singular dumneata ai intuit o actiune programatica de-a subsemnatului -aceea de-a consemna desfasurarea punctuala a filmulelor.
de aici, si efortul dibace de abecedar pe care te-ai straduit sa-l aloci . multam, nu cred ca era neaparata nevoie.
Sunt cateva lucruri extrem de simple pe care le doresc de la acest topic :
a) sa expun cateva din filmele pe care am reusit sa le vad;
b) sub modul,exprimarea ,care imi vine la indemana in acel moment.
pentru ca : c) in momentul viitor in care voi reciti sumar cele scrise de mine sa pot rememora TEMA ,IDEEA si SUBIECTUL filmului .
ma intereseaza ca PERSOANA MEA SA NU UITE CE-A VAZUT .
Quote:
1) NU pe cei care l-au väzut, cä deja stiu actiunea.
|
corect. aceeia sunt liberi sa faca si altceva ,innafara de-a citi/critica topicul subsemnatului
Quote:
2) NU pe cei care vor sä-l vadä, cä s-ar plictisi în salä.
|
partial corect :
- doresc sa-l vada pt ca au citit cronica subsemnatului? atunci nu mai au dreptul de-a se declara plictisiti de film.
- doresc sa-l vada fara a citi in prealabil cronica subsemnatului? atunci nu au deloc dreptul de-a se declara plictisiti de cronica.
Quote:
3) NU pe cei care nu vor sä-l vadä, cä li se fâlfâie.
|
corect.aceea n-au vreo legatura nici cu filmul, nici cu cronica mea despre filmul respectiv.
Quote:
4) DOAR pe buimacii care habar n-au dacä vor sä-l vadä sau nu, dac-or sä-l vadä sau nu, si nici nu le pasä, ce-o fi o fi, da' le place sä li se povesteascä filme. Sunt cam äia din categoria "am väzut cartea / am citit filmul".
|
corect,si iarasi incomplet. pt ca buimaci sunt majoritatea indivizilor la inceputul parcurgerii unui film/cronici.
Elvis took a bullet e filmul de debut al regizorului,scenaristului si actorului Jerry Eeten. Pelicula e in substanta sa o parodie la adresa B-movies-uri .Nu lipsesc personajele de gen :femme fatalle, comisarul sau killerul.
Fundalul din penumbra e marele oras, orasul tuturor posibilitatilor - Los Angeles .Chestiune pe care o afla si personajul principal,reprezentat de un medic transferat de curand aici ,care abdica de la monotonia vietii sale anterioare si aluneca intr-o conspiratie condimentata cu sex,droguri si duplicitate. Iar goana descoperirii unui sine neconventional si dedublarea ce au loc in personaj vin printr-o infrigurata,si uneori deliranta asteptare a unor galosi albastri.