View Single Post
Old 18 May 2005, 10:44   #4
axiology
Novice

axiology

Re: Cetateanul Welles

Originally Posted by nume:
Judecand dupa perioada in care a fost realizat, afirmatia "cel mai bun film american" sta in picioare. Sincer sa fiu, la cate citisem despre acest film, la cat imi facuse o anume persoana din anturajul meu capul mare, ma asteptam la mai multe. Cred ca o disecare a lui ar fi binevenita, ca tot ne plac "timbrele vechi".

Evident ca orice film trebuie judecat prin prisma perioadei cand a aparut si posibilitatilor tehnice de punere in practica a ideilor regizorului existente atunci. Tocmai asta face din Citizen Kane un candidat serios nu numai la titlul de cel mai bun film american dar chiar la cel de "best movie ever ever" 8) . Contrastul alb-negru dus la extrem si scenele lungi m-au facut efectiv sa simt nevoia sa intorc privirea uneori, fizic vorbind :shock: . Asta pt ca dau o stare de surescitare ochiului greu de suportat parca. Sau probabil sunt prea obisnuit cu filmele color :w00t: . Apoi faptul ca trateaza actiunea pe planuri multiple in cadru, linia muzicala plus insertiile live (fazele cand a doua lui sotie se apuca de cantat ) si o gramada de alte chestii inovatoare la vremea aia (cei care aveti studii de cinematografie stiti mai bine) il fac o chestie revolutionara si frumoasa. Pe bune ca mi-a venit o lacrima la faza de final , cu saniutza si dezlegarea misterului rosebud . voua ce va placut la el ?
axiology is offline   Reply With Quote sendpm.gif