Re: Decreteii lui Iepan
ASEARA TVR A JUCAT PE CAI MARI
Decreteii (nu neaparat si discutiile de dupa) cred ca e cel mai bun eveniment organizat de tvr de multa vreme incoace!
este cel mai bun documentar romanesc vazut de mine (mentionez ca nu am vazut Memorialul Durerii al doamnei Hossu Longin - eram prea mic), de fapt cred ca este cel mai cutremurator documentar pe care l-am vazut...
Frumos construit, cu o banda sonora ce acompaniaza excelent imaginile, cu o doamna narator potrivita, cu o poveste pe care o stiam numai in parti. premisele (dorinta comunistilor de a crea Omul Nou si, prin el, Societatea Aleasa; faptul ca regimul comunist si-a semnat condamnarea odata cu promulgarea decretului ce interzicea avortul) au fost bine gasite, dezvoltarea discursului a fost interesanta (zguduitoare, cutramuratoare) (in afara unor mici argumente necesare, dar nu si suficiente - cele legate de plecarea Phoenicsilor din Romania, aratand ca pentru popor lucrurile erau insuportabile; elemente total neglijabile in ansamblu), iar finalul - Cighid... brrrrr!
imagini din emisiunea Reflector - numai genericul mi-a zbarlit parul.
romanul numarul 20 de milioane!
povestea cu parintii obligati sa-si duca fiica, decedata in urma complicatiilor aparute dupa un avort, prin fata fabricii unde lucra pentra ca toate colegele ei sa vada ceea ce vor pati daca vor urma exemplul ei.
incredibil, ce lume era! povesti am mai tot auzit/vazut, dar cand le primesti asa te lovesc unde trebuie!
Florin Iepan si echipa lui au facut o treaba remarcabila!
documentarul vine si la TIFF.
A NU SE RATA!
|