Ar fi tragic sa aiba incasari de doar 80 milione $ in conditiile in care filmul a costat 300milioane $-cel mai scump film din istoria cinematografiei. Desi am inca stangeri de inima la perspectiva din care va aborda filmul un regizor specializat mai mult pe drame si comedii puternic ancorate in real si prezent ca Mike Newell dupa ce am vazut acele prime imagini si am ascultat primle acorduri de pe coloana sonora ma declar mai increzator, desi nu cred ca va fi mai bun decat precendentul film din serie semnat de Cuaron-un regizor cu o imaginatie demna de universul pe care l-a ecranizat...cine stie poate se intoarce pt episode 6.
In rest se pare ca se continua linia contemporary dark introdusa de Cuaron, iar partea cea mai savuroasa va fi cu siguranta distributia aleasa cu extrem de multa grija: pentru unul din concurentii inscrisi in Turneul Trivrajitor de care se vorbeste si in trailer, bulgarul Viktor Krum, castingul a ales chiar un actor bulgar care se pare ca promite si acasa, pentru reprezentatii scolii franceze Beauxbatons numai actori francezi si nu oricine Frances de la Tour si Clemence Posey..sa nu mai vorbim de vechiul cast deja confirmat(cu toate ca tot nu ma convinge Michael Gambon ca Dumbledore) sau de new additions Brandon Gleeson, Miranda Richardson, Ralph Fiennes. Sa vedem ce ne dezvaluie primul trailer oficial prin august cred.