Originally Posted by Ambra Blu:
E la nivelu' de abecedar cu imagini (ci' de rau po' sa fiu). I mean, cum on, de ce simplu cind se poate complicat? De ce faci un set up ca la TVR - Viata Satelor, si faci un pan din ala cu biserica din deal? De ce imi arata, intr-un mod asa penibil, cu PD de calendar, ca trec zilele. Eu nu ma prindeam?
Si, dincolo de maniera aia clasica, asezata (in sensu de punct de statie fix si nemiscat ca gorunii, sau ce pomi or creste prin zonele alea) de filmare, m-au enervat grav glumitele. Ce sa-ti spun: la sfirsit vamesu roman si corupt pina-n maduva oaselor, ne face cu ochiul. Vaca vine la chef si romanii o tin numai intr-o petrecere, dragutii de ei, ospitalierii de iei, cinta-mi-ar in frunza pe care o tai eu la ciini.
|
La faza asta sunt total de acord cu tine, filmul frizeaza
Intrarea trenului in statie. Simplut, rudimentar, cu cadre neterminate, neduse pana la capat sau ciuntite la montaj. Acu' or fi romanii ospitalieri (vesnica ospitalitate "traditionala") dar nici chiar asa. Ca s-a vrut un misto se vede, ca nu a iesit, iar se vede. Slabut.
Intamplator, am dat peste f. multe scurt-metraje pe net si am revazut "Telefon in strainatate" - genial. Il vazusem si la CinemaIubit in '98. De data asta mi s-a parut si mai bun, singura productie atf-ista care m-a touchat pana in prezent (cel putin din ceea ce am vazut eu).
La faza cu preotul care "interpreteaza" o duioasa balada la frunza am ras.
Calendarul de 2 lei.