Din pacate trebuie sa spun ca am fost dezamagita de Kingdom of Heaven, cu toate ca il asteptam cu infrigurare. Orlando Bloom - da, of, tre' sa recunoastem, este veeery sexy - dar nu se potriveste deloc rolului. Este mult prea gracil pentru un fierar/luptator. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si jocul lui lasa de dorit aici, in afara de privirea pierduta in zare, nu prea expriam altceva, si sa nu uitam ca trebuai sa fie un om torturat de indoieli , care merge la Ierusalim sa obtina iertarea pt el si sotia lui care s-s sinucis (trecem peste faptul ca sare fix in patul primei gagici pe care o intalneste, ceea ce chiar nu se potriveste cu "starea spirituala" in care se dorea a di personajul). Pacat de Liam Neeson care apare asa de putin. Cel mai bine ales actor mi se pare cel ce joaca in rolul lui Saladin, se muleaza perfect rolului si imaginii. Un personaj superb construit este si King Baldwin IV, sunt de acord cu ce s-a scris mai sus despre el.
Din pacate insa, eu am semnalat niste greseli de montaj si de scenariu, ce scad calitatea filmului. Initial avea 200 min si a fost redus la 135, fara prea multa inspiratie si atentie, si se simte. Cic ain varianta de DVD (director's cut) o sa vedem toto si atunci va fi mai inchegat. De cand un fierar stie arta razboiului? (vezi cand pune marcaje vopsite la asediu, smecheria cand darama turnurile de asalt etc.) Eu inteleg ca era personajul pozitiv, dar nici chiar asa. Aaa, si cea mai tare faza e ca stie sa scrie! Un fierar la 1100!!! :lol: Asta e trasa de par rau de tot.
In rest, batalie cat cuprinde, ca am ajuns sa ma si satur de inaviza asta de soldatei facuti pe computer ce invadeaza ecranul ca furnicile, si, bineinteles, nelipsitele mingi de foc care zboara si se zdrobesc de ziduri.
Finalul mediocru spre prost, tranzitia Sybillei de la regina la iubita/nevasta de simplu fierar nefiind credibila.
Sarazinii sunt bine prezentati, mi s-a parut interesant faptul ca sunt aratati ca fiind mai nobili decat crestinii (vezi faza cand Saladin ridica crucea cazuta pe jos), cred ca Bush se ineaca!
In concluzie, filmul mi se pare mult peste Troia, dar sub Gladiator si cu mult sub Alexander.
Parerea mea.