View Single Post
Old 07 May 2005, 11:30   #19
manatsuia
Novice

manatsuia

O cool ce ma bucur ca a vazut Orange Othello nostru.... poate devin laudaros dar consider ca acest spectacol de teatru cu Othello de la Sibiu este cel mai bun si desi a avut numeroase critici negative – de la „conservatori” bineinteles – a adus orasul si teatrul nostru la un mare rang – lauda de sine nu miroase a bine dar nu ma pot abtine: Sibiul in 2007 va fi capitala culturala europeana – gata cu lauda sper . Filmele cu Shakespeare pot cadea in marea capcana si sa pastreze „ritmul” „scenariului” care ar face urmarirea greoaie si cred ca asta s-a intamplat si cu Hamletul lui Brannagh. Adica pererea mea este ca traim in secolul vitezei si nu merita sa vedem filme din secole de mult apuse. Deci nu cred ca trebe cu totul eliminata „aura” acelor secole dar trebe slefuite. Si Shakespeare este cu totul atat de actual incat nu are voie nimieni sa-l lase prafuit. Banuiesc ca va plictisesc cu astfel de „texte” de teatrolog si imi pare rau, dar Othello de Zholdak este asa cum a spus si Orange... mult mult mai mult decat sec. lui
Arborele Lumii scrie ”Uneori, limbajul pieselor a trecut prin restructurari si modernizari ...pentru a sensibiliza publicul” – sau poate nu zic eu.
Pitbull e super proiectul tau si daca ai nevoie de co...(regizor/producator etc. de co) ia-ma si pe mine, pls.
„Discutia despre piesele lui Shakespeare(oricine ar fi el) ar fi mai interesanta, poate, daca am aduce "aici" fragmente de texte...Sa vedem are geniu chiar si transpus pe aceste pagini in atmosfera...” - daca vrei iti trimit o caseta video sau pe cd cu spectacolul de teatru de care vb mai sus si Orange – acolo textul e praf - lipseste in proportie de 90% si totusi a iesit la iveala geniul shakesperian si alte chestii pe care le avea regizorul in sine - dupa cum a decalarat si el. adica nu cred ca geniul si atmosfera de aici s-ar schimba cu mult prin „cuvintele” deja scrise de el ci prin ideea lui lasata drept mostenire de secole daca tot am mai zis ca e „batran”.
manatsuia is offline   Reply With Quote sendpm.gif