Thread: Asia extrema
View Single Post
Old 22 Apr 2005, 07:33   #99
Longshot
Kingpin

Longshot

Originally Posted by bellhop:
Purple Butterfly (2003) crimã de film, cu o Ziyi Zhang at her best si o regie/montaj de mare clasã; atmosfera cenusie, costume cenusii, taioare austere, ...; pe acest fundal se proiecteza relatia amoroasã si total tabu dintre chinezoaica locala care ulterior devine ilegalista si un japonez ocupator, fãrã sentimentalisme si fundal muzical siropos (actul sexual consumat fara cuvinte, rece, senzatia ca nici nu se ating) stil si tertipuri vizuale pe parcurs sã nu iasã vreo telenovelã, o camerã care se miscã spasmodic uneori, ca o zbatere de fluture, alteori planeazã idilic pe muzica de jazz, -- pare aproape mission impossible..dar asta e filmul;
La o asa intrigã mare teamã îmi era cã finalul va esua in ceva lamentabil, dar e peste asteptãri

na ca tvr cultural a trecut putin peste clasice si a adus purple butterfly in casele noastre aseara. asa ca n-am ratat ocazia. si mie mi-a placut, in ciuda realizarii uneori incoerente (parca a vrut totusi sa exprime prea mult numai prin taceri lungi si fetele actorilor), dar care totusi izbuteste sa evite telenovela, desi povestea ar fi tinut pasul mai mult decat lejer. ce m-a atins a fost rezolvarea conflictului : szeto, tipul cu femeia ucisa in altercatia de la gara, se razbuna pe ambele tabere, pentru el si cynthia si itami fiind in aceeasi masura dusmani. actorii brici, cu un minus pentru Toru Nakamura, care prea se chinuia sa arate sictirit, cu tigara in coltul gurii gen bogie, cand isi intra in rolul de ofiter.