Originally Posted by Ambra Blu:
Asa si eu. Cred ca lipsa lui de coaierenta se aseamana intructiva manierei unilor regizor de a face film: freestyle nu ca e cerut de specificatii dramaturgice, ci pt ca un decupaj coerent este peste puterile cineastului. In plus fata de ce ai semnalat tu, eu il citesc si pentru umorul popular. Ma rog, Leonard are alte criterii pentru care il citeste pe KORBEN.
|
Nu ºtiu ce criterii crezi tu cã am, dar ºi pe tine te citesc aproape cu acelaºi interes (articolele despre filme, evident), cu toate cã te detest în anumite privinþe. N-o sã mã crezi dar chiar v-am confundat de curînd (niºte articole despre un film). Apreciez în ambele cazuri umorul, stilul direct ºi personal, argumentat (punctual în cazul lui K), chiar dacã e subiectiv. ªi în plus, la unele filme mai observaþi ºi chestii pe care eu nu le observ întotdeauna. Sau mã rog, le ºtiþi.
Coerenþa gramaticalã e altã poveste. Cei care nu l-au citit pe Korben decît pe forum sã nu credeþi cã el scrie tot la fel articolele pentru reviste ºi cã din cauza asta, nu ar fi bun pentru a scrie în revista aia, Cinemagia.
@herbert: e problema ta cã ai ceva cu arabii sau cu scrierea lor ºi cã nu înþelegi ce scrie K. am argumentat mai sus de ce îl citesc pe K. la notorius de exemplu (mai sunt ºi alþii) mã deranjeazã termenii parcã luaþi din dicþionari (caut ºi exemple dacã vrei) ca sã exprime niºte chestii simple, truisme chiar ºi articolele îmi dau impresia de falsã obiectivitate. de asemenea copierea de sintagme, expresii de la anumiþi critici sau chiar forumiºti mai de renume, doar aºa ca sã le intre pe sub piele am impresia. un exemplu chiar mai sus: mi-a zis AB 'liunardu' odatã, hop ºi notorius cu aceeaºi expresie, urmînd niºte replici între cei doi de mîngîiere reciprocã. penibil.
@notorius: nu mai scriu pentru cã nu ºtiu pe cine ar interesa comentariile mele. discut despre filme în particular cu prietenii. nu þin neapãrat sã-mi fac publice opiniile (decît cînd nu pot sã mã abþin) doar ca sã impresionez pe cineva. ºi nici n-am pretenþia cã aº fi bun de critic de film. las pe alþii sã se ocupe de treaba asta.
cît despre Serghei ºi marx (ºi alþii), ºi pe ei îi citesc cu interes, tot aºa, fiindcã au un stil personal ºi simþ al umorului ºi al ironiei subtile.