Thread: Ars poetica
View Single Post
Old 21 Apr 2005, 06:17   #1
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ars poetica (versuri originale)

Mä bätea gândul demult sä propun si un topic de poezie, dar am ezitat, dintr-un motiv destul de simplu: aerul de duritate afectatä care dominä în parte CineMagia ar putea determina o atitudine de dispret fatä de asa-zisa vulnerabilitate a spiritelor sensibile care simt nevoia sä se exprime în versuri - "compozitia poeticä e pentru domnisoare", cum s-ar spune. Totusi, adevärul este cä stilul liric poate cel mai bine sä exprime anumite stäri si sentimente, iar mäiestria lui, atunci când e bine stäpânitä, atinge cote unice. Si chiar dacä adeväratii poeti sunt rari, nu e nimic rusinos în a încerca uneori, cu modestia cuvenitä, sä päsim pe urmele lor. "Cä nu e om sä nu fi scris o poezie / Mäcar o datä, doar o datä-n viata lui" - cum spunea o veche romantä.
Si, întrucât asearä, când mi-era lumea mai dragä, mi-a sunat muza la interfon si mi-a dictat niste strofe, m-am hotärât sä vi le împärtäsesc - si, cu ocazia asta, sä deschid si acest topic de poezie. Precizez cä eu nu sunt decât initiatorul lui, si doar rareori, în viitor, voi mai posta aici unele productii proprii mai vechi - probabil, când voi dori sä-l mai împrospätez, readucându-le oamenilor aminte de el. În rest, oricine a comis vreodatä versuri si se încumetä sä ni le destäinuie, va fi binevenit aici. Desigur, fiecare pozie, în mäsura în care stârneste replici, poate fi urmatä de scurte discutii.
Dacä poezia se va bucura de suficientä popularitate în Cafenea, propun ca mai târziu sä deschidem un al doilea topic, dedicat altor autori. Oricine poate simti nevoia la un moment dat sä ne împärtäseascä un vers din Pasternak, o poemä a lui Walt Whitman, un sonet necunoscut de Tudor George, o strofä din Sapho, o baladä de Lorca sau un haiku de Abälutä. Pentru moment, însä, as dori ca "Ars Poetica" sä se rezume la propriile noastre poezii (atâtea cât sunt - dacä sunt...). Apoi, vom mai vedea.

"Answers" este räspunsul la o poezie mai veche a mea, scrisä acum trei ani si ceva, si intitulatä "Questions". Poate o voi posta altä datä. De ce le-am scris în englezä...? Din motive personale.

Last edited by Pitbull : 29 Apr 2009 at 18:24.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif