Iubitä Lili,
Dacä-ti spun prin ce-am trecut, n-o sä-ti vinä sä crezi. Am scäpat ca prin urechile acului, pe cuvântul meu. Dar, s-o luäm în ordine.
Ti-am mai spus, mi se pare, cä-l cam suspectam pe Rommel de gânduri necorespunzätoare. Acum câteva zile, Adolf a convocat o sedintä cu echipa în sala de protocol a hotelului "Rastenburg", ca sä discutäm despre mutarea sediului echipei la Zossen. Von Stauffenberg participa si el. La un moment dat, a scos din servietä niste däri de seamä si, färä sä vrea, a scäpat pe jos o multime de coli dactilografiate la o masinä englezeascä. Adolf a întrebat cu naivitate "Wass ist das?" si, înainte ca Von Stauffenberg sä-si poatä recupera hârtiile, le-a ridicat si a aruncat o privire. Ce crezi cä era acolo? O bombä! Un memoriu în care-l acuza pe Adolf de câte-n lunä si-n stele, cä nu respectä scenariul aprobat, cä încalcä Regulamentul de Ordine Interioarä, cä mänâncä toatä recuzita consumabilä pentru secventele de cofetärie, cä are valutä ascunsä, cä decorul din Pädurea Neagrä ar fi, de fapt, o viitoare resedintä pentru Adolf si Eva la bätrânete... Nu spun cä n-avea întrucâtva dreptate, dar asa se procedeazä, prin denunturi si turnätorii? Ce atitudine demnä de un cineast e asta, de ce nu si-a spus oftul deschis, camaradereste, într-o sedintä de echipä, cä oricum mai mult de sedinte si zile de pregätire avem parte, decât de filmäri!
Bref, Adolf i-a dat pe toti pe mâna C.F.I.-ului. Sä mai vorbesti de funie în casa spânzuratului! Si Canaris era printre ei - la asta chiar nu mä asteptam! - a reiesit cä el le-a ciripit si englezilor cä voiam sä filmäm la ei, individul urmärea sä toarne tot filmul, se pare. Rommel a zburat si el din studiou, cu ditamai pietroiul de moarä atârnat de gât - ce mai, e mort! (Mä rog, în tot räul, si-un bine: a fost nevoie sä renunte la filmärile din Africa, asa cä am revenit în Europa. Acum ne chinuim sä terminäm filmärile din Normandia înainte de deschiderea sezonului turistic.)
Si când mä gândesc cä era cât pe-aci sä mä las sedus de propunerile lui Rommel! Dacä nu eram acolo sä-l înghiontesc pe Von Stauffenberg când umbla în servietä...
Regisor secund,
Wilhelm.
Last edited by Pitbull : 01 May 2009 at 21:07.
|