View Single Post
Old 19 Apr 2005, 07:40   #11
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Lili dragä,
Filmarea de care-ti scriam data trecutä a fost ceva de iad. Am filmat în oras, cu sase aparate concomitent, în conditiile în care localnicii nu aveau nici mäcar atâta suflet sä ne lase-n casä pentru a pune si noi câte un reflector la fereasträ si ne pândeau pe la colturi sä ne dea cu polonicu-n cap, strigând cât îi tinea gura "Smert filmisti!" Seful de platou, Paulus, a vrut sä suspende filmarea, dar Adolf l-a amenintat telegrafic cä-l trimite la Animafilm pe tot restul zilelor. Colac peste pupäzä, cinemobilul de costume si douä autobuze cu actori s-au rästurnat în Volga unde le-a si prins înghetul, asa cä mai pescuieste-le dacä poti! Pentru ca azi-dimineatä, când îmi beam nechezolul* în holul hotelului, sä aflu cä laboratorul ne-a rebutat tot materialul!
Nici la Londra lucrurile nu stau mai bine. Ästia sunt mai räi ca francezii, zäu asa! Aveam mai mult filmäri de noapte, si au stins toate luminile-n oras, numai asa, de-ai dracu', de bâjbâiam ca orbetii! Si cum contaseräm pe ei, si nu ne-am luat reflectoarele la noi, a trebuit sä aranjäm cu fotograful echipei sä tot facä poze, ca sä filmäm la lumina blitz-ului! Îti dai seama ce repede trebuia sä se miste actorii si sä-si rosteascä replicile, ca sä termine fiecare cadru cât stätea aprinsä dräcia aia! Si sä mai vorbesti de "filmare-fulger"!
În timpul ästa, englezii, numai sä nu filmeze, se-ascundeau te miri pe unde, si-n gaurä de sarpe, de soarece, de metrou, prin toate vägäunile, si de-acolo dädeau cu pietre-n aparatele noastre si ne bägau lanternele-n ochi, sä ne orbeascä - toatä Londra era numai fascicule de lanterne îndreptate spre cer, cä aveam filmare aerianä, trägeam cu Stukas-urile, niste aparate de mare precizie si foarte sensibile. L-am trimis pe Hess sä discute cu ei, sä-i ia cu binisorul, dar se pare cä n-a iesit nimic, cä de-atunci n-am mai auzit de el. Of of of, ce ti-e si cu Perfidul Albion!
Wilhelm

----------------------------
* Denumire argoticä pentru înlocuitorul de cafea fäcut din oväz, singurul care se gäsea înainte de 1989.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif