View Single Post
Old 19 Apr 2005, 07:34   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Scumpa mea Lili,
Mi s-a dat sarcina sä mä ocup de solutionarea problemei figuratiei, sub directa îndrumare a lui Himmler. Am venit cu o propunere de îmbunätätire organizatoricä, spre entuziasmul lui Adolf: mi-a promis cä, dacä o tin tot asa, am sanse sä mä väd cât de curând regisor secund. (Päi dac-am luat-o-n ritmul ästa, e clar cä n-are rost sä-mi mai pierd vremea dând la institut!) Iatä despre ce este vorba: atât figurantii asa-zisi "profesionisti" ai lui Horthy si Koszegy*, cât si cei locali, vor fi cazati chiar la locul de filmare, în complexe special amenajate, cu tot confortul, a cäror päräsire va fi posibilä numai cu aprobarea specialä a regisorului secund si a directorului de film (care, între noi fie vorba, numai de asemenea aprobäri nu se vor ocupa. Doar n-o sä-i läsäm pe äia sä hoinäreascä pe unde le vine, încurcându-ne filmarea!) Transportul figuratiei va fi asigurat cu trenuri speciale, supravegheate strict de sefi de productie, asistenti, forte de ordine, alsacieni si dobermanni. Deocamdatä am improvizat asemenea complexe în localitäti, dar Himmler a si început un proiect de cämine si tabere speciale. Mi-e teamä numai ca pe urmä sä nu ne auzim vorbe cä de ce cazäm figuratia.** Cine stie cum au s-o rästälmäceascä?
WILHELM

-------------------------
* Arpad Koszegy, principalul samsar de figuratie cu care colabora Buftea înainte de 1989.
** În Buftea nu s-a cazat niciodatä figuratia.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif