View Single Post
Old 19 Apr 2005, 07:32   #7
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Iubita mea Lili Marleen,
Iatä cä s-au ivit si primele probleme. Nici nu-i de mirare, cu un film atât de ambitios! Einstein a citit scenariul si l-a fäcut harcea-parcea, acuzându-l ca tendentios si considerându-i toate sensurile si ideile absolut relative, drept pentru care Adolf l-a întrebat de unde are el toate ceasurile si becurile alea cu care face experiente, când prin magazia de recuzitä bate vântul si electricienii n-au cu ce sä repare proiectoarele, si i-a spus c-o sä aibä el grijä sä-i trânteascä un referat de mai mare dragul la C.F.I. Cu toatä stima ce i-o port lui Adolf, cred cä s-a cam pripit, nu de alta, dar Einstein n-a asteptat sä i-o spunä de douä ori si-a si trecut bine-mersi gârla, la "Calul bälan"*. Tare mä tem cä, avându-l aläturi, Unchiu' Sam o sä ne dea clasä în materie de efecte speciale, mai ales cä are la pirotehnie un mester dibaci ca focu', mai tare ca Baronul**, îti scoate niste jocuri de artificii cum nici pe 20 aprilie nu vezi la noi - unu' Ohmer, sau Oppenher, sau asa ceva - nu stiu exact, cä nu toatä lumea are acces la documentatiile pe care ni le trimite Sorge din prospectie.
Între timp, am înregistrat progrese notabile la constructiile de decor. Platourile subterane sunt gata si în curând echipa de scenografie va da în primire si decorurile pentru "Casa Fortificatä Siegfried" - i-am auzit vorbind cä vor sä därâme gardul de nuiele al lui Maginot si sä-i intre-n curte. La "Casa Buddenbrook" am renuntat, cä nu ne-am înteles cu proprietarul - altul care n-are la suflet cinematografia! În schimb, am mai fäcut niste prospectii si am închiriat locuri de filmare în Cehoslovacia si-n Austria, unde vom filma secventa "Anschluss"-ului. Polonezii s-au cam opus, dar am intrat tare-n ei si, în douä säptämâni, au devenit cei mai serviabili colaboratori. Se pare cä i-au impresionat foarte tare cinemobilele - ei tot cu mijloace animale îsi cärau recuzita, säracii. Închipuie-ti, figuratia polonezä, de bunävoie si nesilitä de nimeni, a început sä curete sträzile unde vom filma cu propriile periute de dinti! Ce oameni dräguti!
Al täu,
Wilhelm

---------------------
* Restaurant aflat pe celälalt mal al lacului Buftea, unde se mai adunau la câte un sprit cascadorii si altii.
** Ioan Tiberiu, pirotehnicianul din Buftea.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif