View Single Post
Old 17 Apr 2005, 20:29   #61
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Originally Posted by M0n0:
Niciodata nu am dreptate pe forumu asta... :hmm:

Cum adik aveau nevoie de el alive...de ce? El are voie sa ii omoare pe toti din jur dar cei din jur nu...Nu era cine stie ce asa de important era un cleric obisnuit...oricum ii faceau pe banda rulanta...

Cum sa nu semene cu Matrix daca are aceeasi idee...o lume noua, pura...la fel cum era Zion...

Si ce draq a facut tabloul cu Mona Lisa de l-au ars...nu puteau pur si simplu sa-l puna undeva ascuns?

Vreau sa aud si eu niste argumente mai puternice ca e un film bun sau nu...

Singura legatura dintre "The Matrix" si "Equilibrium" e la nivel de efecte speciale, in rest povestile n-au nici o legatura. "The Matrix" e "cyber punk" (un subdomeniu al SF care se concentreaza pe computere si IT, pe baza conflictului dintre hackeri, inteligenta artificiala si mega-corporatii) de unde si conflictul oameni-masini, implanturile in creier prin care se intra in matrice etc. Zion nu pre era o lume "pura", era pur si simplu ultimul bastion al oamenilor liberi. "Equilibrium" are iz de "1984". Societate idilica, supusa, care nu are voie sa simta, deci implicit sa rationeze liber. Singurul lucru care putea sensibiliza, deci genera sentimente ramanea arta, de unde si incercarea de distrugere a tuturor surselor de inspiratie. Daca ai citit romanul lui Orwell ai sesiza ca filmul se inspira din el prin partile esentiale. Cum poti sa spui ca Taye Diggs (nu Biggs) e mai cunoscut ca Christian Bale? Bale avea rolul principal intr-un film de Osacr cand Diggs nici nu stia ce-i aia actorie. Poate cel mai mare miscast din film a fost Sean Bean (cred ca era mult mai potrivit pentru rolul de "Big Brother"). Mie mi-a placut "Equilibrium" (mai ales pentru atmosfera sumbra si scena cu catelusul) chiar daca nu e un film perfect!