View Single Post
Old 15 Apr 2005, 03:04   #93
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by nume:
Originally Posted by vladvaidianu:
despre filme ai ceva de spus?
Vezi pe topicul asta pe paginile din urma, are vreo 4 sau 5....

poti sa te bucuri. esti primul caruia i-am citit mesajele din acest topic. atunci mi-am dat seama ca tot ce sti despre scenariu se reduce la introducerea cartii lui carabat(prima). si am mai obsevat ce argumente fatale ai. de obicei al doilea raspuns e o jignire . apoi tot ceea ce spui e o lista de filme in care descopar cu stupefactie ca serban marinescu e regizor bun. si pt ce? cel mai iubit dintre pamanteni. filmul ala arata ca un teatru tv. scenariul este inexistent. e doar un ecou al cartii. de fapt asta e singurul lucru care conteaza la film. actorii sunt de capul lor si singurul motiv pt care unii joaca bine e ca anumiti actori mari chiar au fost extrem de atrasi de carte si de ideea filmului (stefan banica). peste toate astea tu treci si spui ca serban marinescu e un regizor bun pt ca a facut un film cu fonduri private. daca spui ca iti place filmul te cred pe cuvant . si mie imi place. dar doar din cauza cartii si a lui stefan banica.
mai departe descopar ca dai si note. pt unele ai si argumente care de fapt nu au legatura cu filmul. in cel mai rau caz cu gusturile tale personale. la modul asta pot spune si eu ca nu imi place terminus paradis pt ca teava tancului e prea scurta

daca crezi ca te poti abtine de la sarcasm inutil iti propun un subiect:

pintilie

o singura idee ca sa nu ne pierdem in amanunte.
pintilie eu un mare regizor roman si sunt de acord ca poate sta langa ciulei si iliu. ( as mai pune aici un nume. cristi puiu-" putin da bun"). duminica la ora sase, balanta, de ce trag clopotele mitica si mai ales reconstituirea sunt filme pt care nu mi-ar fi rusine sa le recomand unor prieteni de pe aici. dupa balanta pintilie devine usor senil , usor isteric si total obsedat. accepta doua scenarii de rasvan popescu si face doua filme slabe( in ansamblu si nu in mod special slab regizate dar foarte prost scrise). bineinteles ca lumea zice ca pintilie e pintilie si cum ar putea pintilie sa faca filme mai slabe decat a facut pintilie. se poate. e un fapt nu o parere. lucrul care ma revolta cel mai tare e ca pintile e mai pintile decat rasvan popescu si ar fi trebuit sa faca altceva decat filmele astea doua. sunt curios in ce circumstante a batut palma cu popescu. in periaoda care a urmat a mai facut cateva filme care nu stralucesc prea tare in cinematografia post cenzura. totul a culminat cu scandalul penibil pt scenariul filmului niki ardelean. dupa toate astea ma intreb: merita oare pintilie idolatrizarea de care se bucura si in baza careia i se ia de excelent orice film numai pt ca semneaza regia? din respect pt cinematografia romaneasca, pt public si din autorespect spun clar NU. cu atat mai grav e faptul ca filmele de mai sus sunt slabe cu cat ele au fost finantate si cu bani publici si regizate de pintile. vina lui e ca a acceptat scenarii atat de slabe.
observi de cate ori folosesc numele lui pintilie? sper sa te prinzi ce vreau sa zic. ca sa fiu sigur iti spun acum. pt ca asta e argumentul ultim cu care multi sustin ca prea tarziu si terminus paradis sunt grozave. poate ar fi bine sa mai caste ochii si la ce se intampla prin filme si macar cat timp sunt in sala de cinema sa mai uite ca ii invata profesorii la clasa...
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif