Asta-mi aminteste altä fazä asemänätoare.
Träia o datä un bou. Pe el îl chema Henry C. Roberts. Roberts ästa credea cä gata, a priceput el ce-a vrut Nostradamus. Si s-a apucat si-a scris o carte.
Fi-sa, evident, era o vacä - si o chema Lee Roberts. Ea s-a märitat cu un boulet mai tânär, Harvey Amsterdam, si amândoi cäzuti în kur fiind de admiratie, au reeditat cartea - cu "update", mä-ntelegi.
A mai updateat-o si vitelu' äl tânär, Robert Lawrence, si-n editia asta a ajuns la mine.
M-am luat cu mâinile de cap. Nu zic de Vlaicu Ionescu si de alti criptologi seriosi, cä - vorba lui Keyzer - n-au ce sä caute în acelasi topic cu cireada asta (deci, considerati cä n-am zis nimic!). Da' la ce nivel arätau "decriptärile" fameliei Roberts? Päi cam asa:
II:50
Quand ceux d'Hinault, de Gand & de Bruxelles
Verront a Langres le siege devant mis,
Derriere leurs flames seront guerres cruelles,
La pluye antique, fera pis qu'ennemys.
Räzboiul va devasta diverse orase din Olanda, Belgia si Nordul Frantei.
:shock:
Sau:
III:73
Quand le regne parviendra le boiteux,
Competiteur aura proche bastard,
Luy & le regne veront si fort rogneux
Qu'ains qu'il guerisse sont fait sera bien tard.
Eveniment care precis a avut loc pe vremea lui Nostradamus si acum nu mai prezintä nici un interes.
Sau:
III:27
Prince Lybinique puissant en Occident
François d'Arabe viendra tant enflammer;
Scavans aux lettres sera condescendent,
La langue Arabe en François translater.
O aliantä între Libia si Franta si construirea unui reactor nuclear.
ASTA era nivelul cärtii!
Ei, si acum, ciresica de pe tort.
Vitelu', Robert Lawrence, povesteste in prefata ca într-o zi, când era el mic, a auzit niste zgomote ciudate din biroul lu' bunicä-su (bou' äl bätrân. Henry Roberts), si s-a dus sä vadä ce era: l-a väzut pe tata-mare îmbräcat cu ceva ciudat, stând la birou si vorbind într-o limbä pe care n-o întelegea. Si urmeazä concluzia:
"Pe-atunci, m-am mirat, dar acum, în sfârsit, stiu: BUNICUL MEU A FOST REINCARNAREA LUI NOSTRADAMUS!"
:w00t: :w00t: :w00t: