Bunul nostru coforumist Floydman, care-si face simtitä personalitatea pe-aici nedrept de putin, dar a fost prezent la berea de duminicä, e un om mai catolic decât Papa (la propriu!), foarte sensibil si tulburabil. El când se tulburä, îmi trimite S.M.S.-uri descärcätoare. Bunäoarä acuma - primesc azi:
Oare se pot fabrica bombe cu rahat pe post de shrapnel? Eu as plasa una în redactia ziarului Libertatea.
Amuzat si bänuitor, mä duc la tarabä sä väd fituica. Dar zäu cä figura de azi mi-a-ntrecut pânä si cele mai zburdalnice elucubratii ale imaginatiei! :shock:
Dom'le, sunt eu credincios si pios, da' constipat nu-s. Unul din bancurile mele favorite e äla cu
"Gicä de la sculärie" - dacä nu-l stiti, am sä-l postez la bancuri, peste câteva zile - care-n final cam face misto de Papa. M-a amuzat copios momentul din
"Versetele Satanice" de Rushdie, când Dumnezeu, arätând exact ca un functionäras cu burticä, apare asezat pe pat, prezentându-se: "Eu sunt vecinul de la etaj" - iar aura luminoasä i se distinge chiar si pe cuverturä, în jurul fundului! Am mai tradus si
"Viata sexualä a papilor", de Nigel Cawthorne, care iaräsi trage niste perdele deloc comode despre trecutele realitäti ale Vaticanului. :oops: Iar dacä o da bunul Dumnezeu si mi-o apärea cândva cartea pe care-o scriu acum (si care contine niste poante foarte mistocäresco-neortodoxe), nu m-as mira sä mä excomunice.
E - cu toate astea, când mä uit la "Libertatea" de azi, nu pot sä nu mä-ntreb:
"Dom'le, ästia-s mai prosti decât mârlani, sau viceversa?" :sick: Pentru cine n-a väzut-o, pe scurt: toatä pagina întâi, ocupatä de-un desen cu calitäti grafice nule, intitulat "SuperPapa", în care Ioan Paul al II-lea apare pe post de Superman, cu tot felul de cioace pe el: "mänusi contra demonilor", "pantaloni de castitate", "scut contra päcatului", "sceptru de luminä si foc", "sfânta Biblie" la centurä ca un port-încärcätor, si multe alte alea. Cicä nu-s' ce "artist" columbian, unu' Rodolfo Leon Sanchez, a avut ideea asta de bandä desenatä ca sä atragä copiii spre religie. Sä fie sänätos. În principiu, nu mä deranjeazä metoda, desi e discutabilä. Dar sä te-apuci sä trântesti varza asta complet idioatä (cä nici mäcar umor n-are!) pe prima paginä, taman în ziua funeraliilor... hai, mä, nici chiar asa!
Asa cä mä duc sä fac bomba - nu cu rahat, c-ar fi tautologic.

As bäga-n ea shrapnele în formä de falusuri multe-multe-multe, cu ghidaj "Patriot", sä le gäseascä älora toate deschizäturile mai mult sau mai putin sfiicioase :oops: cu care i-a-nzestrat Maica Naturä. Asa, pe post de sfântä tainä a împärtäsaniei!