Originally Posted by Ambra Blu:
Cinemagia. Unde vedeti voi 'teatru' aici? Lasati-o moale.
|
Originally Posted by Ambra Blu:
[Bre, lasati teatru in cusca. Aici e vorba de film. Fetisismele acasa la fiecare, cu teatru de marionete sub un cearceaf si proiectii de diafilme. Sau la monologurile lui keyser soze, unde mi-am uitat conduru'. Vreau sa stiu de ce imi put picioarele.
PS: Dvs n-ati inteles faza cu cine; era de la cinematograf, locul acela unde teatrul nu are ce cauta.
PPS: Am vorbit si eu la persoana a doua plural ca asa as fi vorbit cu tataie.
|
Faza cu "cine" a inteles-o toata lumea. ce n-am inteles eu e de ce cinematograful este un loc une teatrul nu are ce cauta. Ba dimpotriva as zice. Poate ca tocmai are prea multe de cautat. André Bazin avea o vorba ramasa in istoria criticii cinematografice, la care subscriu pentru ca e bine argumentata: le cinéma est un art impur. Si de unde ii vin "impuritatile"?? Pai tocmai de la teatru, de la literatura, de la muzica, de la photografie, etc. Si fiindca cinematograful n-a avut sansa sa le preceada, acum suporta riscurile influentelor. Asta nu ii stirbeste nimic filmului din prestigiu si din statutul lui de arta. Oricum cinematograful are mijloacele sale de expresie si asta face si farmecul lui. Dar faptul ca teatrul, literatura, fotografia au contribuit la formarea filmului est incontestabil. De unde si originalitatea sa. Fara suparare, dar filmul est o arta impura si teatrul isi cam are rostul