View Single Post
Old 06 Apr 2005, 15:13   #24
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Domnilor, rezultatul sondajului este elocvent. E clar cä formula potrivitä pentru CineMagia e a doua – fie si cu rezultatele cam amare pe care le-a relevat cataleptificatul topic “Teatru”, pe care avizat de Danny fiind, l-am dezgropat din sträfundurile cafenelei. Personal, rämân la pärerea cä, ÎN TEORIE, o sectie în sine s-ar fi justificat, în virtutea argumentelor pe care le-am adus initial. Dar e clar cä realitatea umanä n-ar sustine-o.
Oricum, vä multumesc tuturor pentru voturi si comentarii, Cine nu s-a pronuntat încä, e binevenit s-o facä si de-acum încolo, mäcar pentru a completa paleta de opinii.
Câteva replici punctuale:

Originally Posted by Obvious:
e destul de important subiectul asta, printre altele doar pentru translatia unor mijloace de acolo in film, sau in cadrul discutiei despre actoria, divizata intre aceste doua stiluri. eventual voi reveni cumva la acest subiect. corelam cu filmul?
Sunt unele dintre motivatiile care m-au animat si pe mine. Te-astept sä mai conversäm.

Originally Posted by Cherryblossom:
Bergman... theater is like a loyal wife, film is the great adventure, the costly and demanding mistress... :love:
Foarte frumos spus, si în bunä parte adevärat! Ce, ne punem cu Bergman?

Originally Posted by Alex Leo Serban:
e fiul risipitor al teatrului: copil-'problema', prodige & prodigue, care-i da cu tifla si-l bate la popou
La fel de adevärat. Alt mod drägut de a exprima aceeasi idee.

Originally Posted by Herbert:
mai dragä Pitbull
esti plin de initiative, dornic-arzator sa te afirmi (navalitor-narativ-explicativ), dar nu ne lovi cu teatru' in chiar fieful Cinemagiei.
Mäi animalule!
(Don’t worry, e doar replica inerentä la “mäi dragä”, hehe!)
Zisesi cä-s plin de initiative. Da.
Zisesi cä-s dornic arzätor sä mä afirm. Pe-asta de unde-ai mai scos-o? (Eee, las-cä stim noi de unde. Bag-o acolo la loc, cä stätea bine. Acu’ vreun sfert de secol, da, credeam cä afirmarea asta tine de cald. De-atunci, m-am mai gândit.)
Iar apropo de “lovit cu teatrul” – lovi-m-ar si pe mine oricând cineva cu ceva atât de nobil si frumos!

Originally Posted by Nume:
E clar ca avem nevoie, dar atata timp cat interesul fata de cinematografie atinge fabuloasa cifra zero ...
Am sa continui acolo unde Pitbull a reinceput discutia. Am si eu cateva piese pe care as vrea sa le aduc in discutie, inclusiv cateva vechituri.
Hai, mä, nici chiar asa…! Adicä noi toti, ästia de-aici, suntem un fabulos zero…? Vaaai!
Bagä mare cu piesele alea, si hai sä vedem ce-i cu ele.

Originally Posted by Nae:
din teatru a reiesit filmul, si asta trebuie sa fie tinut bine minte. si oricum, avem multe chestii care sunt exact la fel in film si teatru... de la regie la lumini, si de la actorie la scenografie...
(…)
totusi cred ca-i rusinos, ca iubitorii de film din romania (da, aici ma refer la cinemagia), nu respecta teatrul cat merita...
Näicä, îti multumesc pentru sustinere, dar sunt nevoit sä-ti atrag atentia cä entuziasmul täu e exagerat. Din päcate, Serghei si Leo au avut dreptate sä te contrazicä. Filmul a preluat doar hälci (importante, da!), din teatru, dar nu s-a näscut din el; si nici celelalte nu sunt “exact la fel”; s-au diferentiat, s-au nuantat, s-au definit…
Deceptia din mesajul al doilea o împärtäsim amândoi.

Originally Posted by BeNnY:
In tot ce-ai spus, îti înteleg perfect dezamägirea. Asta e…

Originally Posted by Ambra Blu:
Cinemagia. Unde vedeti voi 'teatru' aici? Lasati-o moale.
Mäi Ambrule, m-as uita pätrat la chestia asta, dacä n-as sti cä prost nu esti.
Degeaba boldezi “Cine” si juxtapui “Unde?”, cä mai sus de tine spus-am destui “unde”! Decât sä te-ntrebi retoric, mai bine räspunde-ne clar de ce nu avem dreptate.
Altfel, as läsa-o eu “moale”, da’ mie mi se-ntäreste la teatru. Am si eu fetisismele mele…

Originally Posted by Serghei:
In consecinta,NU
Ei, stii si tu cä “Nu”-urile alea au nuante de gri, nu-s tomnai negre.
In consecintä, “nu”-ul concluziv nu-i nici boldat, nici (maju)sculat.

Originally Posted by Raptor:
pai subiectul "teatru" de aici din cafenea nu zace in cine-stie ce pagina 25 din vremea lu' tata noe?...
L-am adus iar în fatä, da’ nu-mi fac iluzii. O sä rämânä iar la coadä, curând. Oricum, din când în când, am sä-i mai dau câte un impuls – asa, spre aducere aminte. Care dintre voi mergeti la teatru uneori, faceti la fel.

Deci, asta e. Ce-o fi, o fi.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif